Jen co v pondělí večer svět obletěla šokující zpráva o tom, že je král Karel III. vážně nemocný, objevila se další zpráva, která širokou veřejnost vážně znepokojila. I když Buckinghamský palác přesnou diagnózu krále Karla III. zatím blíže nespecifikoval a údajně sám král nemá zatím o úspěšnosti své léčby žádné pochyby ani obavy, lidé jeho klid zatím příliš nesdílí. Ničemu totiž nepřidala informace o cestě kontroverzního prince Harryho do Velké Británie!

Anketa

Měl by se král Karel III. vzdát trůnu a již ho předat Williamovi?

Ano
Ne

Nejprve se objevily zvěsti o tom, že se má Harry vrátit do Velké Británie, v úterý ráno se vše potvrdilo, když byl princ hned ráno spatřen na letišti LAX v Los Angeles. Na letišti byl s předstihem, snad aby nezmeškal svůj let. V rodné vlasti by měl být kolem poledne. Jak je ale vidno, opět se na cestu za rodinou vydal sám, tedy bez manželky Meghan Markleové (42). Kolem poledne již princ Harry dorazil na letiště Heathrow - a to po 11hodinovém letu, který absolvoval bez doprovodu, v letadle společnosti British Airways.

V prostoru pro VIP zaparkoval černý vůz Range Rover, aby Harryho vyzvedl. Následně mu eskortu vytvořila dvě policejní auta, a to i přesto, že si princ v minulosti stěžoval na to, že se v Británii necítí dostatečně chráněný. A jak už ukazují první fotografie, Harry hned zamířil do Clarence House, aby se sešel s nemocným králem.

Fakt, že se prý princ Harry chystá v nadcházejících dnech vrátit „domů“, měl podle deníku Daily Mail potvrdit zdroj blízký samotnému princi Harrymu. A právě z těchto důvodů napadla mnoho jedinců v zápětí otázka, jak moc je to navzdory útěchám královského paláce s panovníkem Velké Británie ve skutečnosti vážné.

Veřejnost si totiž pamatuje na jejich spory z posledních let, kvůli kterým se Harry odstěhoval a ve Spojeném království se moc často neukazuje. Skutečně se král již brzy navrátí k plnění svých královských povinností, jak stojí v oznámení královského paláce? Nebo je jeho zdravotní stav vážnější, než jsou monarchové zatím ochotní přiznat?

Setkání po devíti měsících

Ke krátkému setkání mezi králem Karlem III. a jeho mladším synem princem Harrym mělo dojít v úterý odpoledne. Údajně však nešlo o příliš dlouhé setkání. Mělo trvat necelou hodinu.Král Charles nešetřil úsměvy, když se z něj vracel zpátky do Sandringhamu. Šlo přitom o velké shledání otce se synem poté, co se spolu dlouhých devět měsíců neviděli.

Princ Harry, který do Spojeného království přicestoval bez své choti Meghan si tak měl se svým otcem jistě co říct a dost možná, že mu měl i co vysvětlovat. Ještě předtím než král se svou chotí královnou Camillou (76) nastoupil do vrtulníku, který s ním odletěl směr panství v Norfolku, stihli ještě zamávat davům, když kolem projížděli oficiálním vozem z Clarence House. Nyní se již král ve svém sídle připravuje v soukromí na další kroky v boji se zákeřnou chorobou, kam dnes v podvečer přiletěl vrtulníkem za deště, vichru a nevlídného počasí.

Video
Video se připravuje ...

Harry a Meghan na filmové premiéře Twitter

Fotogalerie
54 fotografií