Kate Middletonová (42), manželka prince Williama (41), je v nemocnici! Podle Kensingtonského paláce podstoupila chirurgický zákrok. V oficiálním prohlášení se uvádí: „Její královská Výsost princezna z Walesu byla včera přijata na londýnskou kliniku kvůli plánované operaci břicha. Operace byla úspěšná a očekává se, že zůstane v nemocnici deset až čtrnáct dní, než se vrátí domů.“

Na základě současných lékařských doporučení je nepravděpodobné, že se manželka následníka trůnu vrátí ke svým veřejným povinnostem dříve než po Velikonocích - za což se ostatně všem předem omluvila. Dodala, že se doufá, že co nejdříve obnoví svou charitativní činnost - Kate totiž patří mezi velice aktivní členy královské rodiny, co nikdy nezanedbávali svou práci nejenom pro palác, ale i pro lid.

Video
Video se připravuje ...

5 věcí, které má Kate Middleton společné s princeznou Dianou Videohub

„Princezna z Walesu oceňuje zájem, který toto prohlášení vzbudí. Doufá, že veřejnost pochopí její přání, aby její osobní lékařské údaje zůstaly soukromé,“ pokračuje dál Kensingtonský palác, který přislíbil poskytovat aktuální informace o zdravotním stavu trojnásobné maminky Catherine - ovšem „pouze tehdy, pokud půjde o nové významné informace, o které by se sama chtěla podělit“.

Kate byla naposledy spatřena na veřejnosti na Štědrý den, tedy před více než třemi týdny. Tehdy společně se zbytkem královské rodiny vyrazila na tradiční procházku do kostela v Sandringhamu, aby si dopřáli vánoční bohuslužbu. Tehdy byla viděna jak s princem Williamem po boku, tak i s jejich třemi dětmi, tedy princem Georgem (10), princeznou Charlotte (8) a nejmladším princem Louisem (5).

Anketa

Kdo z královské rodiny je vám nejsympatičtější?

Král Karel III.
Camilla
William
Kate
Harry
Meghan

Zdravotní problémy má i Karel

Příští týden se v nemocnici ocitne i samotný král Karel, podle Buckinghamského paláce podstoupí léčbu zvětšené prostaty. „Stejně jako tisíce mužů každý rok, král vyhledal léčbu kvůli zvětšené prostatě. nález Jeho Veličenstva je benigní (nezhoubný  pozn.red) a příští týden se chystá do nemocnice kvůli nápravné proceduře,“ stálo v oficiálním prohlášení. 

Fotogalerie
61 fotografií