Ačkoli se koncert, kterého se účastnilo na 1500 pozvaných hostů, natáčel už začátkem prosince, v televizi byl odvysílán až 24. prosince. Pro Louise to byla premiéra, kdy se po boku staršího bratra George a sestry Charlotte účastnil této tradice, jež se koná pod záštitou jeho mámy, princezny z Walesu Catherine.  

Diváci u obrazovek tak mohli v rozkošných záběrech vidět světýlka „vánočního kouzla“ v princových očích i něžné pouto, které prince s mámou Kate k sobě pojí. Nechyběly ani jeho tradiční rozkošné grimasy nebo malé škodolibosti, jako když své sestře schválně sfoukával svíčku.

25. prosince ráno pak královský pár sdílel fotku všech tří dětí coby vánoční přání spoluobčanům. Ateliérový snímek na kovové lavičce sedících dětí s Charlotte uprostřed objímající své bratry, který je jako ten poslední opět černobílý, nese přání šťastných Vánoc „od naší rodiny k vám všem“.

William s Catherine a dětmi budou slavit svátky ve společnosti krále Karla III. a jeho ženy královny Camilly v Sandringhamu, kde s celou širokou rodinou vyrazili na tradiční bohoslužbu, při níž se setkávají a zdraví s místními obyvateli.

Video
Video se připravuje ...

William slíbil králi věrnost, pak svého otce políbil AFP/Profimedia

Fotogalerie
9 fotografií