Tereza se narodila v roce 1967, rok a půl nato její tatínek, herec Jiří Michný(†34) bohužel podlehl roztroušené skleróze. „Když zemřel můj první muž, zůstala jsem sama s dcerou. Terezce byl asi rok a já musela bojovat, abych nás uživila,“ řekla před lety pro server iDnes Hlaváčová.

Když se pak po smrti Jiřího více sblížila s kolegou z Národního divadla a později druhým manželem Luďkem Munzarem (†85), který odešel do uměleckého nebe před pěti lety, herec Terezku adoptoval a tím také Janě výrazně pomáhal s výchovou.

„Šťastné období začalo, když jsem se poznala s Luďkem. Zpočátku mi v Národním divadle hodně pomáhal radami. Pro mladou holku nebylo lehké přijít z Plzně do Národního divadla a přitom mít malou dceru. Možná, že starosti, abych v Národním obstála, pomalu smazávaly tu moji smutnou zkušenost. Luděk mi opravdu velmi pomohl. Snad proto nám to vydrželo. Nebyla to láska na první pohled, ale setkání dvou lidí, kteří už měli něco za sebou...“ vzpomínala Hlaváčová.

Ozbrojení zloději

Dcera Tereza se ale v životě vydala jiným směrem, než je herectví. Vystudovala vysokou zemědělskou školu, obor inženýr zootechnik. „Naši mi nic nerozmlouvali, respektovali to, co jsem si vybrala, a jsem jim za to vděčná. Však ta jejich profese není také procházka růžovým sadem. Obdivuji je. Všechno má zkrátka své,“ řekla před lety v rozhovoru pro Aha! Tereza Munzarová.

Po studiích pracovala u krav, jenže když poznala svého přítele, který pracoval u městské policie, změnila povolání a i z ní se stala policistka v Kutné Hoře, kde s partnerem žije.

„Je to pestrá práce, u které se člověk nikdy nenudí. Jste v kontaktu s lidmi a nemusíte jen celý den sedět v kanceláři. Občas je to riskantní. Už se stalo, že jsme tady honili ozbrojeného zloděje. To mi do smíchu nebylo,“ dodala tehdy Tereza.

Video
Video se připravuje ...

Bára Munzarová nechala manžela i dceru doma: S kým si užila Anděla Páně! Markéta Reinischová

Fotogalerie
57 fotografií