Hráli ve stejném divadle, dokonce všichni žili pod jednou střechou vilky v pražských Modřanech, kterou kdysi slavný herec postavil téměř vlastníma rukama pro sebe a svou ženu, herečku Janu Hlaváčovou (85).

Časté hlídání dcery

„S dědou byla sranda a dodnes je to jeden z mých největších vlivů – morálně, lidsky... Byl to velký člověk, měl na mě velký vliv,“ vzpomíná Anička. „S babičkou a dědou to bylo super, strašná sranda. Děda si vymýšlel blbosti, chodili jsme na procházky a dělali blázniviny. S babičkou jsem dělala bramboráky,“ vypočítává začínající herečka, kterou má Bára Munzarová s exmanželem Jiřím Dvořákem (56) alias čertem Uriášem z filmových pohádek Anděl Páně.

Škraloup ve výchově

Tak idylické ale všechno nebylo. Vzájemnou pospolitost zjevně narušoval odlišný názor na stravování vnučky, kterou Munzar s manželkou Janou Hlaváčovou často hlídali a vodili i na Děkanku, kde závodila za atletický oddíl Spartak Praha 4. „S dědou mám nejvíc vzpomínek na dětství. Mamka s taťkou byli často v divadle nebo točili. Děda mě naučil na párky a šunky, za to ho máma nesnášela. Já jsem pak nejedla nic moc jiného než uzeniny,“ dodává se smíchem Dvořáková, jež také hraje v seriálu Eliška a Damián. Co víc o slavné herecké rodině prozradila, můžete vidět dnes od 21.35 hod. v talkshow 7 pádů Honzy Dědka na Primě.

Tatínek je čert!

Až do šesté třídy si Anička myslela, že její táta je opravdový čert. „Udělala jsem ze sebe ve školce úplnýho magora. Říkala jsem, že je to fakt čert, že má rohy schovaný pod vlasama. Fakt jsem si to myslela a on toho využíval při výchově. Když jsem zlobila nebo dělala problémy, táta vyhrožoval, že luskne jako Uriáš a vezme mě do pekla. Bohužel mi došlo až moc pozdě, že táta čert není. Asi až v šesté třídě. Všichni si ze mě dělali srandu,“ převyprávěla trauma z dětství.

Video
Video se připravuje ...

Anička Dvořáková natáčí nový seriál Eliška a Damián FTV Prima

Fotogalerie
46 fotografií