Po smrti Luďka Munzara jeho dcera Bára (51) odmítla mluvit, vnučka Anička Dvořáková (21) na sociálních sítích reagovala po svém a zeť Martin Trnavský byl aktivní na facebooku. A právě na svůj oficiální profil zveřejnil několik dnů po smrti slavného herce krátké rodinné video, které je nejspíše jedním z posledních snímků, na kterém je velký muž českého divadla, seriálu a filmu zachycen.

Luděk Munzar se ve svých posledních měsících již na veřejnosti příliš neukazoval. Žil po boku své nemocné manželky Jany Hlaváčové (84), kterou už roky sužuje Parkinsonova choroba, ve vile v Modřanech. Zřejmě právě z důvodu toho, že už se oba jen těžko pohybovali, uspořádali v létě 2018 Bára Munzarová a Martin Trnavský zahradní slavnost, při níž se po letitém vztahu konečně vzali. Munzar ještě zvládl dceru, i když v bolestech, odvést k oltáři, nemocná Hlaváčová přihlížela.

V širokém rodinném kruhu trávili u Munzarů také hercovy poslední Vánoce. Podvečerní štědrovečerní atmosféru zachytil právě Martin Trnavský na krátkém videu. Rodina rozesazená na polohovací posteli, nad kterou na zdi visí spousta rodinných fotografií, zpívá koledu. Nechybí ani vnučka Anička, kterou má Bára Munzarová s bývalým manželem Jiřím Dvořákem. Trnavský mobilem dokola snímal celou místnost. Tu zdobí vánoční výzdoba, jmelí, na míse vyrovnané ovoce, na stole jsou vedle závinu a vánočky také svíčky.

První vteřiny zabíral právě Luďka Munzara, který si zrovna pochutnával na pocukrovaném vánočním pečivu. Oblečen do pohodlných domácích kalhot odpočíval ve velkém křesle. Jako by přemýšlel na něčím vážným a vánoční atmosféře nevěnoval moc pozornost. Možná však spíš netušil, že ho Trnavský natáčí a prostě jen rozjímal a vychutnával si dobrotu na talířku a rodinnou pospolitost. Trnavský pak video nasdílel na svůj oficiální herecký profil a doplnil ho ikonkou srdíčka a stromku. O pár hodin později se pochlubil fotkou rozzářeného stromečku s kupou dárků pod ním.

 

Fotogalerie
147 fotografií