Princezna z Walesu byla v úterý převezena na jednu londýnskou kliniku, kde následně podstoupila úspěšnou (a předem plánovanou) operaci břicha. Očekává se, že Kate Middletonová, matka tří dětí, zůstane v nemocnici 10 až 14 dní, než se zase vrátí domů – a pak ji stejně čeká dlouhá rekonvalescence. Ačkoliv není známý důvod chirurgického zákroku, podle oficiálních zdrojů nešlo o rakovinu. A princezně se už daří dobře.

Přestože je maminka v nemocnici, její tři děti, princátka George (10), Charlotte (8) a Louis (5), pokračují v běžném životě – všichni byli viděni v Lambrook School v Berkshire jako obvykle. Královská rodina se totiž snaží udržovat věci tak normální, jak jen to je možné. Budoucí král tak aktuálně penduluje mezi cestami za svou ženou do nemocnice a také s dětmi, které vodí do školy a ze školy.

Princ William by měl omezit počet svých veřejných vystoupení, aby převzal více rodičovských povinností, které měla jinak na starosti Kate. Ale ani svou ženu nezanedbává, jelikož coby řádný starostlivý partner byl u lůžka princezny z Walesu před i po úterní operaci břicha. Očekává se, že v nemocnici bude pravidelným návštěvníkem – je totiž vzdálená jenom 40 kilometrů od jejich domova v Adelaide Cottage ve Windsoru.

Dokonce už byl viděn, jak odjíždí ve čtvrtek kolem 12:35 z londýnské kliniky v Marylebone. Byl spatřen za volantem elektrického Audi E-Tron GT Carbon Vorsprung v hodnotě 139 tisíc liber (4 miliony korun), následován královskými bodyguardy v Range Roveru. Podle všeho s Kate strávil celé dopoledne poté, co jejich tři ratolesti odvedl k dennímu studiu.

Video
Video se připravuje ...

Gratulace prince Williama a Kate youtube.com

Kromě toho Kate nebude jediným členem rodiny ve špitále, kterého bude William navštěvovat. Hospitalizace čeká příští týden i krále Karla III. (75). „Stejně jako tisíce mužů každý rok i král vyhledal léčbu kvůli zvětšené prostatě. Nález Jeho Veličenstva je benigní (nezhoubný, pozn. red.) a příští týden se chystá do nemocnice kvůli nápravné proceduře,“ stálo v oficiálním prohlášení. 

Anketa

Kdo z královské rodiny je vám nejsympatičtější?

Král Karel III.
Camilla
William
Kate
Harry
Meghan

Princ z Walesu také nebude vykonávat oficiální povinnosti, když je jeho žena v nemocnici – a dokonce ani během doby bezprostředně po jejím návratu domů. Oblíbený královský pár byl donucen třeba odložit přísně tajné plány na návštěvu britských vojáků umístěných v zahraničí a také oficiální návštěvu Itálie, která se měla uskutečnit v únoru. Ta byla odvolána s tím, že princ William tam nehodlá jet sám, zatímco se jeho paní zotavuje po operaci. 

Očekávalo se i to, že William a Kate budou příští měsíc hojně vystupovat na akcích u příležitosti týdne duševního zdraví. Kateiny hlavní projekty zahájené v loňském roce včetně její iniciativy Shaping Us pro děti do pěti let jsou odloženy. Zdraví je totiž mnohem důležitější. To, že bude zcela fit, prý nelze očekávat před Velikonocemi.

Fotogalerie
74 fotografií