Princezna Catherine musela podstoupit operaci břicha, kvůli které si nejméně dalších čtrnáct dní poleží v nemocnici. A kromě toho se bude muset ještě po dobu dalších tří měsíců šetřit. Proto už nyní zrušila královská rodina její závazky až do Velikonoc.

 „Její královská Výsost  princezna z Walesu byla včera přijata na Londýnskou kliniku kvůli plánované operaci břicha. Operace byla úspěšná a očekává se, že zůstane v nemocnici deset až čtrnáct dní, než se vrátí domů, aby se zotavila. Podle současných lékařských doporučení je nepravděpodobné, že se vrátí k veřejným povinnostem dříve než po Velikonocích,“ uvedl mluvčí Kate.

Nemocnice politiků a celebrit

Jak se dalo očekávat, Kate dostává tu nejprestižnější péči. Špičková klinika, kde je nyní hospitalizována, se odpradávna stará o zdraví královské rodiny, ale také dalších politiků a celebrit. Poprvé byla otevřena už v roce 1932. Od té doby se v ní vystřídal velký počet slavných pacientů počínaje princem Philipem, princeznou Margaret, hollywoodskou hvězdou Elizabeth Taylorovou až po tehdy budoucího amerického prezidenta Johna F. Kennedyho.

Přední onkologické centrum a vlastní šéfkuchař

Na klinice, kde se nyní princezna z Walesu nachází, je přední onkologické centrum. To je vybaveno nejmodernějšími špičkovými technologiemi a stará se o pacienty, kteří podstupují chemoterapii, radioterapii a další léčbu. Do moderních technologií se řadí robotická radioterapie „CyberKnife“, jež je určená pro pacienty s rakovinou prostaty a vyznačuje se bezbolestnou a šetrnější aplikací, ale i technologie nazvaná „SpyGlass“ pro pacienty, kteří potřebují endoskopii a imunoterapii CAR-T u pacientů trpících rakovinou. Od roku 2019 se na prestižní klinice nachází také vlastní specializované centrum pro robotickou chirurgii.

To ale není zdaleka vše, čím tato špičková nemocnice vyčnívá. Myslí také na mlsné jazýčky svých pacientů, kteří se díky tomu vyhnou klasické, nechvalně proslulé nedochucené nemocniční stravě. Má totiž vlastního šéfkuchaře, který se stará o přípravu těch nejvybranějších zdravých pokrmů i o kvalitu dovážených potravin. Podává zejména ryby z cornwallských lodí a maso z trhu Smithfields a další ingredience výhradně z domácích ověřených anglických farem. Jídelníček se pacientům obvykle přizpůsobuje zcela na míru.

Kromě toho mají k dispozici službu vlastního asistenta – tzv. concierge, který se stará o jejich spokojenost a snaží se jim plnit veškerá přání, včetně těch nejnáročnějších požadavků. Například jim může pomoci zajistit ubytování a zároveň rezervovat výlety, divadelní představení i rezervovat některou z restaurací v Londýně. V nemocnici funguje také ochranka, která se stará o bezpečnost VIP klientů.

O jakou diagnózu se jedná, královská rodina neprozradila

Spekulace o tom, že by za důvodem hospitalizace anglické princezny byly vážnější potíže, jako je například onkologické onemocnění, se naštěstí nepotvrdily. Královská rodina však odmítla dále specifikovat, s čím konkrétně se nyní manželka prince Williama v nemocnici léčí. Jisté je, že se chce nyní věnovat hlavně rodině a hodně odpočívat.

Anketa

Kdo z královské rodiny je vám nejsympatičtější?

Král Karel III.
Camilla
William
Kate
Harry
Meghan

„Princezna z Walesu oceňuje zájem, který toto prohlášení vyvolá. Doufá, že veřejnost pochopí její touhu zachovat pro své děti co nejvíce normálnosti a její přání, aby její osobní lékařské údaje zůstaly soukromé. Kensingtonský palác bude proto poskytovat aktuální informace o pokroku Její královské Výsosti pouze v případě, že budou existovat významné nové informace, které lze sdílet. Princezna z Walesu se chce omluvit všem, kterých se to týká, za to, že musí odložit své nadcházející závazky. Těší se, že co nejdříve obnoví co nejvíce plánovaných událostí,“ vysvětlili monarchové ve svém prohlášení na sociální síti a zdůraznili, že nejspíš už nic dalšího o stavu princezny Catherine nedoplní. Nezbývá než jí popřát brzké uzdravení.

Video
Video se připravuje ...

Jak se Kate Middletonová inspiruje stylem princezny Diany. Youtube.com_Royal Fashion Tube/BPŽ

Fotogalerie
92 fotografií