Zatímco jeho královský otec se zotavuje ve svém sídle v Sandrighamu po první léčbě rakoviny, převzal jeho syn William některé z jeho povinností. A účast na tomto slavnostním večeru, kde nechyběl například ani herec Tom Cruise, patřila mezi ně.

„Opravdu si vážíme laskavosti všech,“ uvedl William v reakci na to, jaký ohlas vzbudila zpráva o vážné nemoci jeho otce. Jednu z účastnic měl dokonce informovat o průběhu nemoci své manželky, která ho právě kvůli podlomenému zdraví nemohla na akci doprovodit. „Princ William řekl, že Catherine měla dvě filipínské sestry, které se o ni staraly a byly úžasné a milé,“ uvedla podle Daily Mailu Patricie Spruceová na sociální síti, kde se podělila o svůj zážitek.

Anketa

Měl by se král Karel III. vzdát trůnu a již ho předat Williamovi?

Ano
Ne

Dnešní Williamovo vystoupení na veřejnosti bylo prvním od 18. ledna, tehdy navštívil svou manželku v nemocnici. Od pondělí už je ale naštěstí Kate Middletonová v domácí péči.

O svém bratrovi se dle dostupných zpráv nijak nezmínil, podle odborníků na britskou královskou rodinu je ale vztah mezi bratry nenávratně v troskách. Nasvědčuje tomu i fakt, že Harry strávil v rodné Británii pouhý den a s bratrem se nepotkal vůbec. Karel III. si na svého syna našel pětačtyřicet minut času...

Video
Video se připravuje ...

Neobvyklá královská jména Videohub