Nová kniha Endgame autora Scobieho se dočkala vydání hned v několika jazycích a nutno říci, že její britská verze je poměrně útlejší a některé pasáže v ní chybí. Nizozemská verze je poněkud peprnější, nechybí v ní ani odstavec, který ukazuje na samotné nejvýše postavené členy královské rodiny – krále Karla III. a princeznu Kate – jako na lidi, kteří se zajímali o barvu pleti prince Archieho už před jeho narozením.

Taková obvinění jsou velmi závažná a není se co divit, že princ William se rozhodl tuto nepříjemnost v zájmu své manželky řešit. Podle informací Daily Mailu plánuje na tento týden schůzku, jak budou v této záležitosti postupovat dál. Situace se nelíbí ani jednomu z poslanců, který se chystá předložit návrh zákona, který by rovnou Sussexy zbavil všech titulů.

Prince Harryho ovšem jistě zamrzí i fakt, že kvůli nové knize přijde o velký den jednoho ze svých nejlepších přátel a zároveň člověka, který je kmotrem jeho syna Archieho. Vévoda Hugh Grosvenor, který je celoživotním přítelem Harryho i Williama, se rozhodl, že mladšího z bratrů na svatbu nepozve. Vzhledem k tomu, že obřadu, který se uskuteční 6. června, se bude účastnit princ William s manželkou Kate i král Karel III. s manželkou Camillou, bude podle něj lepší vyhnout se dalšímu „dramatu“. „Je neuvěřitelné, že to došlo až sem,“ uvedl mladý aristokrat pro The Sunday Times.

Anketa

Kdo z královské rodiny je vám nejsympatičtější?

Král Karel III.
Camilla
William
Kate
Harry
Meghan

„Chtěl se vyhnout něčemu, co by zastínilo jeho velký den, zvláště Olivii, a nechce žádné trapasy,“ dodal jeden z Grosvenorových blízkých pro Daily Mail. Jeho mluvčí však seznam pozvaných hostů odmítl komentovat a nevyjádřil se k němu ani Buckinghamský palác.  A mlčí zatím i princ Harry, kterého jistě bude mrzet, že bude chybět u velkého dne svého dlouholetého přítele.

Zajímavé je i to, že nizozemské vydání skandální knižní novinky bylo staženo z obchodů a zničeno. Podle dostupných informací tam bude kniha v prodeji opět za týden.

Video
Video se připravuje ...

Třaskavý dokument Harry a Meghan: další ukázky, další bouře Netflix, The Duke and Duchess of Sussex, idh

Fotogalerie
79 fotografií