Těsně předtím, než se celý svět dozvěděl o tom, že král Karel III. bojuje s rakovinou, informoval britský vladař telefonicky o této smutné novince své nejbližší - tedy i dva syny. Jak staršího Williama, jenž se aktuálně stará o svou manželku, princeznu Catherine (42), která má rovněž zdravotní problémy, jelikož prodělala prozatím blíže nespecifikovanou operaci břicha, tak i mladšího Harryho, který žije v Kalifornii se svou chotí, bývalou herečkou Meghan Markleovou (42) a jejich dvěma dětmi, princátky Archiem (4) a Lilibet (2).

Harry okamžitě sedl do letadla a vyrazil z USA do Anglie, aby byl otci oporou - a je jasné, že rozhádaní princové by mohli využít těžkých chvil k napravení pošramocených vztahů. Rusovlasý princ bude možná muset použít tajný kód, který sourozenci kdysi dávno používali v „dobách extrémní krize“. Konkrétní frázi Harry podrobně popsal ve svých výbušných memoárech Náhradník a odhalil, že souvisí s jejich zesnulou matkou, princeznou Dianou (†36).

Video
Video se připravuje ...

Malí princové hrají na klavír. Rodiče Charles a Diana přihlížejí. Youtube.com

Harry si vzpomněl na incident na pohřbu dědečka prince Philipa (†99) v dubnu 2021 a řekl, že William šokoval jeho a jejich otce, když procházeli kolem zahrad Frogmore Cottage, kde dříve žili vévoda a vévodkyně ze Sussexu. „Harolde, musíš mě poslouchat! Jen chci, abys byl šťastný, Harolde. Přísahám... přísahám na život maminky,“ řekl mu prý William. „Použil tajný kód. Univerzální heslo,“ líčil autor životopisu prince Harryho.

„Už od dětství se tato slova směla používat pouze v dobách extrémní krize. Téměř pětadvacet let jsme si tento slib drtící duši rezervovali pro chvíle, kdy jeden z nás potřeboval být rychle vyslyšen, aby mu věřili. Pro chvíle, kdy by nic jiného nefungovalo,“ popisoval Harry. Naposledy to ovšem moc nefungovalo, jelikož vévodu ze Sussexu tato fráze o čtyř (v angličtině třech) slovech „nechala chladným“ a měl pocit, že ho v jeho ublíženém postoji „ani ta posvátná slova nemohou osvobodit“. To se ale možná teď změní...

Fotogalerie
33 fotografií