Když se po operaci zvětšené prostaty Karel III. dozvěděl, že mu lékaři našli rakovinu, bylo jasné, že se svými královskými povinnostmi bude muset na čas zvolnit. V těžké chvíli se ale rozhodl pokračovat jako obvykle. Jeho první kroky po diagnóze tak vedly na bohoslužbu v Sandringhamu v Norfolku, kde se měl setkat s občany. 

Společnost mu na procházce jako obvykle dělala královna Camilla (76) a ani jeden z manželů na sobě nedal vůbec nic znát. Ba naopak – na všechny přítomné zářili úsměvy, mávali do objektivů fotoaparátů a král celkově působil, jako by se těšil skvělému zdraví. Bylo to dokonce poprvé za několik týdnů, co se objevil na nedělní bohoslužbě – minulý týden po operaci ještě odpočíval v nemocnici a týden před tím zase sbíral síly před zákrokem.

U kostela svaté Máří Magdalény na královský pár čekalo asi dvacet příznivců. Do blízkosti panovníka se ale nedostali – prostor u kostela, kde normálně mohou čekat přihlížející, byl tentokrát zamčený, a fanoušci tak zůstali za bránou, asi 140 metrů od krále a královny. Ačkoli tehdy ještě veřejnost neměla o králově rakovině ani tušení, zamčená brána už leckomu napověděla, že něco není zcela v pořádku...

Po návštěvě bohoslužby se král a královna pěšky vrátili do svého rozlehlého sandringhamského sídla na oběd. Navzdory vážné nemoci zůstávají Karel III. i jeho lékaři podle všech zpráv z okolí krále velmi pozitivní.

Video
Video se připravuje ...

Slavnostní banket na počest krále Karla III. a královny Camilly ve Versailles. instagram

Fotogalerie
41 fotografií