Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Chlapeček zemřel po explozi radiátoru: Sousedé popsali zoufalý křik maminky

Binyomin zemřel po explozi páry v radiátoru.
Binyomin zemřel po explozi páry v radiátoru.  (Autor: GoFundMe)
Autor: rc - 
14. února 2024
18:05

Tragicky zemřel teprve jedenáctiměsíční chlapec z amerického Brooklynu. Binyomin Kuravsky spal v kolébce, když došlo k explozi páry v potrubí u radiátoru. Hoch utrpěl rozsáhlé popáleniny a byl převezen do nemocnice, kde jej prohlásili za mrtvého. Sousedé uvedli, že slyšeli křik matky a pak náhle otec vyběhl na chodbu s dítětem v náručí.

K neštěstí došlo v pátek 19. ledna v brzkých ranních hodinách v americkém Brooklynu. V jednom z místních bytů v dětském pokoji došlo k explozi páry v potrubí u radiátoru. Jak uvádí americký deník Daily News, trubka u radiátoru náhle praskla. Ve chvíli, kdy vytryskl proud páry,  v pokojíčku ve postýlce spal zrovna jedenáctiměsíční Binyomin. Chlapeček utrpěl rozsáhlé popáleniny.

„Bylo to hrozné,“ uvedla sousedka rodiny Kamila Velová (25) s tím, že uslyšela křik chlapcovy matky Bessie (27). Nářek vyděsil sousedy, kteří vyběhli na chodbu. Velová dodala, že otec chlapce Alexander vyběhl s dítětem v náručí z bytu.

Na místo dorazila záchranka, která dítě převezla do nemocnice Maimonides Medical Center, ovšem zdravotníkům se ho nepodařilo zachránit. „To ubohé dítě zemřelo tak hrozným způsobem,“ řekl soused Michael Roberto (60) s tím, že rodiče Binyomina vychovávají ještě dvojčátka.

Tatánek Alexander pro britský deník Daily Mail uvedl, že někdo za tragédii, která se jeho rodina stala, musí nést odpovědnost, aby se takové neštěstí už neopakovalo. „Budovy, nové i staré, vyžadují pečlivou, důslednou a poctivou kontrolu,“ řekl Kuravsky. „Lidé musí nést odpovědnost, protože tu jsou miliony lidí, kteří žijí s parními radiátory a mnozí z nich mají doma také děti a miminka,“ dodal. „Nikdy si nestěžoval, byl to veselý, energický, malý chlapec s velkým smyslem pro humor,“ řekl o svém synovi.

Video  Zásah v Kolínské ulici na pražských Vinohradech. (7. prosince 2023)  - Blesk.cz - Václav Burian
Video se připravuje ...

MADONNA ( 14. února 2024 23:20 )

Chudáček chlapeček...

Uživatel_5125828 ( 14. února 2024 20:20 )

nejhorsi system topeni co exis­tuje­....­..nez­mam nic odpornejsiho

Zobrazit celou diskusi