Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Hoch jako tříletý přežil požár rodinného domu: Popsal život s těžkými popáleninami

Autor: pma - 
20. října 2023
08:31

Kenny Matthews (34) z amerického Sacramenta přežil v roce 1990 požár rodinného domu. Tou dobou mu byly teprve tři roky a během neštěstí utrpěl popáleniny na 90 procentech těla. Jako zázrakem neštěstí přežil. Tragédie poznamenala jeho vzhled. Na sociálních sítích statečný muž popisuje, jak se s nepřízní osudu vyrovává. 

Na osudný den, který mu navždy změnil život, Kenny zřejmě do smrti nezapomene. Seděl tehdy u televize a hrál si se svými plyšáky. Najednou ale z obývacího pokoje, kde byl tou dobou jeho dědeček, uslyšel ránu. Následoval výbuch, který propukl v požár. „Všechno, co jsem v té situaci mohl dělat, bylo jen panikařit, ale díky bohu jsem tam měl dědu s sebou,“ vyprávěl před časem Kenny pro deník The Mirror o události z roku 1990.

Jeho dědeček se začal dusit. Věděl ale, že musí pro záchranu svého vnuka něco udělat. „Jeho řešení bylo zvednout mě v podpaží a skrze okna dostat ven. Bohužel on během požáru zahynul,“ přiznal Kenny.

Dlouhou dobu se s tragédií vyrovnával. Rozsáhlé popáleniny velmi poznamenaly jeho vzhled, na který se občas snaží lidé útočit. „Spousta lidí mě nazývá ošklivým, ale mně to tak nepřipadá. Koho to zajímá? Myslíš, že mě ta slova bolí?“ opřel se Kenny na sociálních sítích do svých kritiků. 

Na TikToku muže sledují více než dva miliony lidí, kteří mu fandí v jeho životní cestě. Jsem rád, že jsi tady s námi. Jsi jeden z nejtvrdších lidí, jaké jsem kdy viděl,“ sklonil Kennymu poklonu jeden z fanoušků. „Tvoje odvaha mi dodává sílu, děkuji ti,“ napsala pod jedno z videí další uživatelka TikToku.

Video  Žháři z Vítkova. Neonacisté útočili na romskou rodinu jako oslavu výročí narození Adolfa Hitlera.  - Videohub
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi