Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Influencer se v Dubaji vysmíval boháčům: Zatkli ho policisté!

Autor: fik - 
18. července 2023
20:18

Hamdan Al Rind, který se na sociálních sítích prezentuje jako odborník na auta, byl zatčen kvůli zesměšňujícímu videu. V tom se vysmívá bohatým Arabům, jenž v autosalonech utrácejí miliony korun za luxusní auta.

Ve Spojených arabských emirátech se lidé musí potýkat s drsným zákonem, který omezuje svobodu slova a prakticky kriminalizuje jakoukoliv formu politické opozice a vše, co by mohlo poškodit pověst Emirátů, nebo jejich vůdců.

Právě s tímto zákonem se dostal do křížku Hamdan Al Rind, který je na TikToku i Instagramu známý jako odborník na auta. Mladík je podle arabského zákona obviněn za zveřejňování propagandy, která poškozuje veřejný zájem. 

Hanlivé video

Hamdan je v satirickém videu oblečen do kandury a gutry, což je považováno za tradiční oblečení mužů z Emirátů. Hamdan je přitom asijského původu. Obličej si  schovával za sluneční brýle a chirurgickou roušku. 

Takto oblečený influencer vešel do showroomu luxusních aut v Dubaji, házel po zaměstnancích balíky peněz, aby si šli koupit kávu a sám si ke koupi vybíral ta nejdražší auta, přičemž vtipkoval na účet bohatých arabských mužů, kterým se za masivní utrácení za drahá auta videem vysmíval.

Následky,kterým nyní influencer čelí

K zatčení známého influencera došlo poté, co Federální vyšetřovací úřad na video narazil. Není známo, kdy byl Hamdan zatčen, jaké tresty mu mohou hrozit, ani zda si najal právníka. 

Státní zastupitelství také předvolalo pana Mansoura, majitele autosalonu, který se ve videu objevuje. „Přišel a chtěl natočit video. Řekl jsem, že jo. Kdyby se to nestalo v mém autosalonu, pravděpodobně by se to stalo jinde. Někteří to považují za urážlivé, jiní za vtipné, každý má svůj vlastní názor. Myslel jsem, že rozumí zákonu,“ sdělil britskému deníku Daily Mail.

Video  Mladá influencerka Paris Ledge ve videu na TikToku ukázala svou maminku. Lidé si myslí, že je to její sestra!  - TikTok
Video se připravuje ...

trintin ( 18. července 2023 22:22 )

...házel po zaměstnancích balíky peněz?? Podle autorky článku, házení peněz uráží a zesměšňuje bohaté?

Zobrazit celou diskusi