„Byl to velký kamarád. Bohužel se rozhodl, jak se rozhodl...“ řekl Blesku pohnutě Bohdan Tůma (56). Zřejmě zachytil jisté signály toho, k čemu se Vondra chystal.

„Nemůžete být s někým čtyřiadvacet hodin denně a hlídat ho,“ povzdechl si Tůma. „Jeho rozhodnutí navíc stejně nezměníte,“ dodal.

Většina Pavlových kolegů vzpomínala na jeho srdečnou a veselou povahu. Pochvalovali si, jaká s ním byla pohoda a legrace. „Stále slyším jeho příjemný hlas a nemohu uvěřit, co se stalo,“ řekla Blesku Hana Igonda Ševčíková (53), představitelka Mařenky v pokračování seriálu Arabela. „Když jsme spolu pracovali, mluvili jsme o roli a pak třeba o dětech. Občas býval trochu smutný, ale nikdy bych neřekla, jak to skončí...“ dodala herečka zdrceně.

Slzy v očích neskrývala ani »česká Bridget Jonesová« Martina Hudečková (59). „Byl to kvůli tomu strašný začátek roku. Odešel jeden z mých nejbližších kolegů jak v dabingu, tak na jevišti,“ povzdechla si herečka. „Byl to bezvadný člověk. Ke mně se k jeho úmrtí donesly jen střípky. Podle mých životních zkušeností ale smrt přichází, kdy chce, a nic s tím neuděláte,“ konstatovala smutně poslední partnerka filmového režiséra Juraje Herze (†83).

Hrdina filmu Perníková věž Radek Kuchař (43) mluvil s Pavlem Vondrou ještě před měsícem. „Potkali jsme se na nějaké akci, docela jsme si pokecali. Měl jsem ho rád, byl to srdcový chlap. Dělali jsme spolu několik seriálů,“ vzpomínal herec.

Slováčkovic rodina

Na pohřeb sice přišel včas, ale už se nedostal do smuteční síně. Felix Slováček (80) tak musel stát mezi dveřmi. „Motol je na Pavla moc malý,“ prohlásila herečka Veronika Jeníková (59), když viděla na 150 uslzených kolegů, kteří museli zčásti stát venku a ostatní kvůli tomu mrzli i uvnitř.

Mezi prvními smutečními hosty byla Felixova dcera z prvního manželství, herečka a dabérka René Slováčková (46). Jednak má čerstvě berle kvůli natrženým vazům a musí chodit pomalu, a pak byl zesnulý její tchán.

Loni v srpnu si vzala jeho vyženěného syna Filipa. „Nezlobte se, nebudu mluvit o rodině,“ omlouvala se René. Ale svěřila se, jak došlo k úrazu. „Byla jsem v Krakově a zakopla o nerovnost na vozovce. Až v úterý se dozvím, zda mě budou operovat,“ vysvětlila Slováčková.

 

Video
Video se připravuje ...

Pavel Vondra - pohřeb Höschlová, Kristl

Fotogalerie
214 fotografií