Linhart se věnoval jazzovým souborům, bigbandům a hrál v různých kapelách (Manon 15, Noční optika), včetně účasti ve skupinách Petra Kořínka, Víta Švece a Petra Hanzlíka.

Jako mnohostranný instrumentalista ovládal klavír i různé druhy bicích nástrojů. Byl dokonce považován za jednoho z nejlepších hráčů na zobcové flétny. Dokonce se naučil hrát na klarinet jen kvůli sázce se svým kolegou Jakubem Doležalem.

Věnoval se i tvorbě hudby, která doprovázela známé filmy, například spolupracoval na nahrávkách k filmům jako Želary, Swingtime nebo Zapomenuté transporty.

Byl absolventem konzervatoře Jaroslava Ježka  a svoje hudební nadání a znalosti pak na této škole také sám předával studentům, a to více než dvacet let.

O úmrtí Linharta informoval web Headliner.cz. Příčina smrti nebyla zveřejněna, ovšem naposledy vydechnout měl rovněž na konzervatoři, respektive na »Ježkárně«, jak se jí říká.

Už teď řada jeho kolegů nad smutnou zprávou pláče. „Lihouš byl vzácný člověk, kamarád, mistr hry na bicí, klavír i zobcové flétny, oblíbený a skvělý hudební učitel,“ vzpomíná na něj na facebooku například producent a muzikant Petr Ostrouchov, který se s Janem pracovně setkal i při tvobě soundtracku k filmu Želary.

Jak ho popsal? „Usměvavý a vždy dobře naladěný, činící tento svět hezčím pro všechny, kdo ho znali. Vždycky ochotný pomoct, pro ostatní by se rozdal. Byla radost s ním pracovat, nebo si jen povídat. Chci mu tady vyseknout hlubokou poklonu, poděkovat a jeho rodině a přátelům vyjádřit upřímnou soustrast. Škoda, že nejsme všichni jako Lihouš, a škoda, že když je někdo tak výjimečný, talentovaný, pozitivní a dobrý člověk, odejde v tak nesmyslně mladém věku.“

Video
Video se připravuje ...

Úmrtí 2022: Kdo ze slavných nás tento rok opustil? Videohub

Fotogalerie
1 fotografie