Už krátce po poledni se na místě začali scházet první smuteční hosté. Vondru by možná potěšilo, že jich nebylo vůbec málo a na jeho počest s sebou přinesli krásné pugéty květin. Ve tvářích se jim zračil upřímný žal. 

Zástup slavných v slzách

Mezi příchozími nechyběly známé tváře – například dvorní fotograf Karla Gotta (†80) František Jirásek nebo kolegové z dabingu Martina Hudečková (59), Bohdan Tůma (56), Olga Želenská-Drápalová (63), Gustav Bubník (61), Monika Kvasničková (54), Jakub Saic (54), Svatopluk Schuller (59), Petr Gelnar (51) a Martin Sobotka (53). Naprosto zdrcený Jan Maxián (40) jen stěží zadržoval slzy. 

S Vondrou se přišla rozloučit i řada herců: Marek Libert (51), Bára Fišerová (45), Tomáš Juřička (63) ze seriálu Sanitka, dospělá Mařenka z Arabely Hana Ševčíková (53), Radek Kuchař (45), Oldřich Hajlich (31), Daniel Krejčík (29), Filip Menzel (53), hvězdy Policie Modrava Michal Holan (40) a Ivo Hrbáč (50), Ivana Andrlová (63), Monika Kvasničková (54), Tomáš Racek (49), známý z reklamy na saponát, nebo hvězda Vyprávěj Eva Režnarová (62). Herečka Jitka Moučková (44) si mohla oči vyplakat. 

S partnerem Michalem Jagelkou (46) přišel moderátor Aleš Cibulka (46), který o datu pohřbu už dopředu veřejně informoval. Vzájemnou oporou si byli sourozenci Dalibor (53) a Adéla (50) Gondíkovi. Manžel herečky a moderátorky Jiří Langmajer (47) nicméně chyběl. 

»Motol je na Pavla malý!«

„Motol je na Pavla malý,“ posteskla si pro Blesk herečka Veronika Jeníková (59). A měla pravdu: obřadní síň byla naprosto přeplněná a řada lidí se dovnitř vůbec nevešla, truchlící tak zaplnili i prostor před vchodem. 

Zraněná »snacha« Slováčková

S hlasem Steva z Beverly Hills se přišla navždy rozloučit také jeho nešťastná rodina, do níž od loňského roku patří i muzikant Felix Slováček (80). Loni v srpnu se totiž Slováčkova prvorozená dcera herečka René Slováčková (46) provdala za Filipa Brázdu, což je Vondrův vyženěný syn.

Vondrovu „snachu“ Slováčkovou, taktéž výraznou osobnost českého dabingu, od účasti na pohřbu neodradilo dokonce ani zranění – do smuteční síně se s viditelnou námahou „dobelhala“ o berlích. „Při pádu v Krakově jsem si zpřetrhala šlachy a vazy,“ vysvětlila Blesku. Doprovod jí dělal Vondrův nevlastní syn Brázda.  

Felixe dovnitř nepustili

Dorazil i její táta Felix, bohužel ale musel zůstat za dveřmi. Obřad totiž nečekaně začal o něco dříve a do přeplněné síně už legendárního saxofonistu nepustili! 

Smutná zpráva na Nový rok

Zprávu o Vondrově úmrtí přinesla 1. ledna na facebooku Mirka Součková (58), která byla nejen jeho kolegyní, ale i kamarádkou. Termín posledního rozloučení pak zveřejnil Aleš Cibulka (46), jehož partner Michal Jagelka (46) se s Vondrou znal právě z dabingových studií. Uskutečnilo se v pátek 12. ledna ve 13:15 v motolském krematoriu. 

Podle informací Blesku zemřel slavný dabér vlastní rukou. „Už měl asi pocit, že nemůže dál,“ prozradil Blesku rodinný známý. 

Video
Video se připravuje ...

Sbohem, tati: Schwarzenbergovu rakev převezli z Prahy na Orlík. Syn Jan ji před odjezdem políbil. ČTK, Blesk - David Malík / Foto ČTK - Ondřej Deml

Fotogalerie
255 fotografií