Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Ivan vraždil provazem těhotnou ženu: Soud mu uložil 15 let vězení, čin si dopředu naplánoval

Aktualizováno -
9. března 2023
12:22
Autor: VaB, ČTK - 
9. března 2023
10:21

Za pokus o vraždu své expřítelkyně hrozí 43letému Ivanovi K. z Rychnovska až 20 let vězení. Těhotnou ženu zatáhl do lesíku. Tam jí do pusy narval roubík. Pak ji začal škrtit tažným lanem. Moc si z toho ale nedělá. Krajský soud v Hradci Králové ho poslal na 15 let do vězení. 

K incidentu došlo loni v září v Potštejně na Rychnovsku. Obžalovaný 43letý Ivan K. z Ukrajiny zaútočil na svou bývalou těhotnou přítelkyni ve chvíli, kdy se vracela z práce domů. Po chvilce ji stáhl z cesty do přilehlého lesíku. Pod svahem došlo mezi dvojicí k souboji, muž pak ženě do pusy dal roubík.

Kolem krku jí následně několikrát omotal tažné lano, které začal utahovat. Naštěstí si celého incidentu všimli dva mladíci, kteří zaslechli zvláštní výkřiky. „Viděl jsem pána, jak klečí obkročmo na paní a škrtí ji,“ popsal pro CNN Prima News osmnáctiletý David, který s kamarádem ženu zachránil.

Do útočníka strčil, ten se po chvilce sebral a utekl k autu, kterým odjel. Policie ho našla v Hradci Králové, kde způsobil dopravní nehodu. Těhotná žena tehdy vyvázla jen tak tak. V současné době podle státní zástupkyně Lenky Faltusové trpí obavami o svůj život.

Ivan K. pracoval jako zedník, zřejmě ale neunesl rozchod se ženou, se kterou plánoval budoucnost. Podle znalců trpí histriónskou poruchou osobnosti a svou vinu bagatelizuje, mimo jiné uvedl, že si lano přinesl pro svou sebevraždu. „Snažil se ovlivnit výpověď poškozené v průběhu hlavního líčení tím, že ji na kolenou prosil, aby mluvila pravdu, byť ona pravdu mluvila,“ dodala státní zástupkyně. 

Soud v Hradci Králové Ivana K. poslal ve čtvrtek odpoledne na 15 let do vězení. Rozsudek zatím není pravomocný, obžalovaný se proti rozsudku odvolal. Podle soudu pokus o vraždu dopředu plánoval. Vytipoval si na to i místo. 

V den útoku svou bývalou přítelkyni pronásledoval, za jeden den jí volal více jak 150krát. Tajně si ji dokonce fotil a natáčel. 

Video  Insta Crime Podcast: Robert Schnajger brutálním způsobem zavraždil expřítelkyni  - Červený Chebotareva
Video se připravuje ...

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání