Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Z lesa se ozýval křik o pomoc: Pří pátrací akci u Lipna našli oběšence s přelepenými ústy

Ilustrační foto.
Ilustrační foto.  (Autor: Blesk/David Malík)
Autor: VaB - 
9. ledna 2023
13:17

Začalo to 30. prosince odpoledne. U obce Nová Pec na Prachaticku se rozjela velká pátrací akce. Po kom? Někdo měl podle oznamovatelů volat o pomoc, odkud volání pocházelo, ale nebylo přesně jasné. Do akce vzlétl i vrtulník s termovizí. Celá akce nakonec nabrala naprosto odlišný směr, když policisté našli v lese mrtvolu. Šlo o oběšence s ústy přelepenými páskou.

Bylo 30. prosince, do konce roku zbýval jeden den. Do Nové Pece na Prachaticku se začaly sjíždět policejní hlídky, později pak přilétl i policejní vrtulník. Na linku 158 volalo několik oznamovatelů, kteří hlásili, že z lesa slyší hlasy.

Podle policejní mluvčí Martiny Joklové to mělo vyznít jako volání o pomoc. Na tomto základě se proto rozjela pátrací akce. Hrozilo například, že někdo skončil v tamních bažinách a nemůže se dostat ven nebo někdo spadl ze srázu.

Nález torza

Ukázalo se ale, že v ohrožení života už nikdo není. Naopak se při pátrací akci policistům podařilo najít lidskou mrtvolu. Podle informací Blesku nedaleko obce Nová Pec policisté objevili oběšence. Zarážející bylo, že měl okolo úst omotanou lepicí pásku.

Byla to snad vražda? „Přivolaný koroner na místě nemohl vyloučit cizí zavinění, byla proto nařízena soudní pitva,“ uvedla Blesku Joklová. Případ měli policisté zpočátku šetřit jako násilnou smrt. Tělo bylo v porostu už delší dobu, mělo jít už spíše o torzo. Jak dlouho se na místě nacházelo, nechtěla policie komentovat. Stejně tak ani to, zda šlo o osobu pohřešovanou. 

Nakonec se ukázalo, že jde o sebevraždu. „Pitva prokázala, že jde o sebevraždu. Více informace k případu nebudeme zatím zveřejňovat,“ dodala mluvčí. Je tedy otázkou, proč se z lesa ozýval hlas o pomoc. Našel snad někdo oběšence, lekl se, zakřičel a utekl?

Video  Psychicky narušený lesní vrah se rozhodl vraždit po vzoru Olgy Hepnarové.  - Videohub
Video se připravuje ...

erdk ( 17. ledna 2023 12:39 )

No jo, když je to tady samej občan z korupcí a zločinem prolezlé Ukrajiny,tak se nemůžeme divit ,jaké věci se tu začínají dít.

krasomila ( 10. ledna 2023 20:02 )

Příště najdou sebevraha s nožem v zádech.

amba ( 9. ledna 2023 14:06 )

to je teda prča, on se chtěl zabít, tak aby neřval na celý les, tak si zalepil pusu a kdypak se to stalo

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání