Dánská královna Markéta II. se postarala o rozruch, když měla pouhé dva dny po účasti na pohřbu britské královny Alžběty II. (†96) se dvěma tisíci hostů pozitivní test na covid. Teď k sobě dánští aristokraté připoutali pozornost znovu. Uspořádali si totiž v paláci opulentní bál! 

Zvláštní načasování

Ačkoli by se mohlo zdát, že jde krátce po smrti britské panovnice o poněkud zvláštní načasování, pravda je taková, že byla událost naplánována již dlouho dopředu. Akce pro vládní lídry se totiž pravidelně opakuje na konci každého parlamentního cyklu – naposledy v roce 2018. 

Na ples v kodaňském paláci Christiansborg dorazilo přes 350 hostů. Pozitivní královna chyběla, zastoupili ji ale mladší příbuzní. A obzvlášť dámy byly prakticky nepřehlédnutelné: manželka následníka trůnu prince Frederika, princezna Mary (50) oblékla růžové asymetrické šaty na jedno rameno, svou svatební korunku a blyštivé náušnice, které vynesla na svatbu monackého prince Alberta II. (64) a kněžny Charlene (44). 

Tanečky a opulentní výzdoba

Mladší sestra královny, princezna Benedikta (78), zase oblékla šaty s výrazně vzorovanou sukní a lila vrškem. Také ona vynesla významné šperky. Na hlavu si posadila korunku, kterou dostala od svých rodičů před 60 lety k 18. narozeninám. 

Palác se na oficiálním instagramovém profilu pochlubil s přepychovou výzdobou i záběry, na kterých aristokraté a zástupci vlády vesele tančí s úsměvy od ucha k uchu. 

Video
Video se připravuje ...

Dánská královská rodina uspořádala ples. instagram / detdanskekongehus

Fotogalerie
96 fotografií