Dánský královský palác oznámil veřejnosti, že jejich královna je pozitivní na covid-19. Je to letos již podruhé v tomto roce. Poprvé se nakazila v únoru. Přitom byla jednou z prvních z monarchií, kdo se proti nemoci nechal očkovat. 

Nešťastná zpráva přišla jen pár dní poté, co se zúčastnila pondělního posledního rozloučení s britskou královnou Alžbětou II. „Její Veličenstvo královna měla včera večer pozitivní test na covid-19 a nyní zůstává na hradě Fredensborg. Aktivity královny tento týden jsou tímto zrušeny,“ stálo v prohlášení dánského dvora. Další podrobnosti o jejím zdravotním stavu neupřesnil. 

Na tento pátek je navíc naplánované setkání na hradě Christiansborg pro vládu a dánské poslance Evropského parlamentu, kterého se pochopitelně královna nezúčastní. Zastoupí ji její syn korunní princ Frederik s manželkou, princeznou Marií. 

Pondělního pohřbu královny Alžběty II. se zúčastnilo na 2000 hostů z vysokých řad. Britská královská rodina má teď zcela jistě obavy, zda se někdo, nedej bože oni sami, nenakazil. 

Video
Video se připravuje ...

Pohřeb královny Alžběty II. s komentářem Jindřicha Forejta! Martin Valeš, Lukáš Červený

Fotogalerie
72 fotografií