Pondělní den patřil pohřbu královny Alžběty II. Do Westminsterského opatství, ale i později do soukromé kaple sv. Jiří, se kromě dospělých členů královské rodiny, řady státníků, jiných monarcha, a dokonce i zaměstnanců, dostavily i dvě děti - maličký následník trůnu princ George a jeho o dva roky mladší sestra, princeznička Charlotte. A právě to, jak obdivuhodně tito dva potomkové prince Williama (40) a princezny Catherine (40) všechno zvládli, bere dech.

Ze snímků, co se dostaly na veřejnost, je ale zcela zjevné, že to pro ně nebylo vůbec snadné. Nejenom se vyrovnat se smrtí milované prababičky, kterou děti láskyplně nazývaly Gan-Gan (z anglického great-grandmother, neboli prababička – pozn. red.), ale i po celou dobu být pod drobnohledem všudypřítomných kamer a fotoaparátů. Během dne tak došlo k několika milým okamžikům, z nichž byla jasně patrná soudržnost členů královské rodiny. Například když maminka Kate vysvětlovala Charlotte, co se právě děje, anebo když totéž dělal tatínek William s Georgem.

Video
Video se připravuje ...

Vnoučata královny drží stráž u rakve babičky Alžběty II. Reuters

Ne nadarmo se ale říká, že nic rodinu tak nesblíží jako pohřeb... V případě "černých ovcí" Meghan Markleové a prince Harryho to rozhodně platí. Ač oba působili na bohoslužbách trochu stranou od ostatních, právě s malou Charlotte měli oba dva rozkošnou interakci. Nejprve to byla někdejší hvězdička seriálu Kravaťáci, co po královnině státním pohřbu ve Westminsterském opatství jemným, ale vřelým úsměvem podpořila svou sedmiletou neteř bojující se slavnostním kloboučkem. Když se jí pokrývku hlavy konečně podařilo zkrotit, otočila se totiž na Meghan - a ta se na ni zaculila.

Během závazné bohoslužby Jejího Veličenstva v kapli svatého Jiří na hradě Windsor, kde byla královna nakonec uložena k poslednímu odpočinku po bok svého manžela prince Philipa (✝99), pak byla Charlotte usazena vedle prince Harryho. A i tehdy došlo k něžnému okamžiku, kdy se malá Charlotte zadívala na svého strýčka - a on krátce vzhlédl, zachytil její pohled a usmál se na ni. Z toho je krásně vidět, že i když to mezi Williamem a Harrym možná ještě stále vře, děti si nic z toho neuvědomují, a naopak oceňují tolik potřebou podporu - ať už jim ji dává kdokoliv.

Fotogalerie
115 fotografií