Jak se říká, člověk míní, Pánbůh mění. Princ Harry a jeho paní, někdejší herečka Meghan Markleová, si takhle určitě nepředstavovali svou návštěvu kontinentu. Za velkou louži se vypravili například kvůli propagaci Invictus Games, když byli uprostřed cestování odvoláni od Balmoralu – tam totiž královna Alžběta II. naposledy vydechla. Poslední rozloučení se pak „vlekla“ další týden, než v pondělí 19. září došlo na slavnostní pohřeb, po jehož skončení bylo tělo vladařky konečně uloženo po bok milovaného manžela prince Philipa (†99).

Vévoda a vévodkyně ze Sussexu, kteří si tak nedobrovolně prodloužili svou návštěvu Spojeného království, sice byli přítomni nástupu krále Karla III. na trůn, a vyprovodili i královnu na její poslední cestě, jenže taky to bohužel znamená, že své dvě malé děti, synka Archieho (3) a dcerku Lilibet (1), neviděli už dlouhé dva týdny! A každý rodič moc dobře chápe, jak je to pro ně jistě těžké – a to i když o jejich ratolesti je (doslova) královsky postaráno, kromě chůvy je jim k dispozici i péče babičky, Meghaniny maminky Dorie Raglandové (66).

Video
Video se připravuje ...

Vnoučata královny drží stráž u rakve babičky Alžběty II. Reuters

„Očekává se, že vévoda a vévodkyně ze Sussexu teď urychleně odletí zpět do USA, aby se co nejdříve setkali se svými dětmi,“ citoval odbornici na královské rodiny, novinářku Victorii Wardovou (53), britský deník Telegraph. Podle ní již dokonce Harry s Meghan opustili svůj bývalý domov Frogmore Cottage. K velkému balení mělo dojít hned včera večer, jen chvíli poté, co pohřeb královny oficiálně skončil. Je tedy možné, že se slavní manželé již vypravili do Ameriky, kde bydlí ve slunečné Kalifornii, na prestižní adrese obklopeni celebritami.

Fotogalerie
139 fotografií