Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Kalousek po údajném pokusu Dominika Feriho o sebevraždu: Zaslouží si druhou šanci

Aktualizováno -
29. května 2022
19:40
Autor: Mii, red - 
28. května 2022
20:00

Nejednoho člověka zaskočila zpráva, že exposlanec TOP 09 Dominik Feri se v sobotu večer údajně pokusil o sebevraždu. Podle informací Blesku se měl pobodat do břicha a skončil v jedné z pražských nemocnic, případem už se zabývají kriminalisté. Někdejší šéf TOP 09 Miroslav Kalousek, který se s Ferim často stýkal, uvedl, že exposlanec si zaslouží druhou šanci.

Feri odešel z veřejného života loni, když servery Deník N a Alarm přinesly svědectví několika žen, podle kterých je někdejší poslanec sexuálně obtěžoval či dehonestoval. Jedné této ženě v době aktu nebylo ani 18 let. Policie Feriho v březnu obvinila ze znásilnění a hrozí mu 10 let vězení. V tuto chvíli není jasné, zda jeho pokus o sebevraždu souvisí s vyšetřováním.

„Přeji mu uzdravení nejen fyzické. Zaslouží-li si trest, ať ho dostane a ať si ho odpyká. Ale také si zaslouží druhou šanci. Je mu 26 let…,“ napsal Kalousek na twitteru. Když byli ještě oba muži poslanci, často společně vystupovali a patřili mezi přední tváře TOP 09.

Zlepšení zdravotního stavu popřála také ministryně obrany Jana Černochová (ODS). „V tuto chvíli bych Dominikovi popřála brzký návrat z nemocnice a hodně zdraví a aby měl štěstí, že kolem sebe bude mít lidi, kteří mu budou v těchto těžkých dnech oporou,“ řekla pro CNN Prima News.

„Když se člověk dostane do takovéhle situace, tak je potřeba mu nějakým způsobem pomoct,“ navázal ve vysílání poslanec ANO Radek Vondráček.

„Mohu potvrdit, že jsme po 17. hodině asistovali rychlé záchranné službě v bytě v Kubelíkově ulici, kde se podle prvotních informací muž pokusil o sebevraždu. Byl převezen k ošetření do nemocnice,“ uvedl k současnému incidentu policejní mluvčí Jan Rybanský.

Video  Blesk Podcast: Feriho kauza pomohla univerzitám. Studenti více hlásí sexuální obtěžování  - Jiří Marek, Elmer Carvalho
Video se připravuje ...

Video se připravuje ...
Další videa