„Vyjížděli jsme do ulice Kubelíkova k úrazu 25letého muže. Po ošetření byl převezený do nemocnice,“ uvedla mluvčí pražské záchranky Jana Poštová.

„Mohu potvrdit, že jsme po 17. hodině asistovali rychlé záchranné službě v bytě v Kubelíkově ulici, kde se podle prvotních informací muž pokusil o sebevraždu. Byl převezen k ošetření do nemocnice,“ uvedl policejní mluvčí Jan Rybanský. Dodal, že případ řeší dále kriminalisté.

Zpráva o možném pokusu o sebevraždu vyvolala řadu také politických reakcí. Feriho bývalý stranický kolega Miroslav Kalousek mu popřál brzké zotavení a vyslovil přání, aby Feri dostal "druhou šanci". 

Obvinění ze znásilnění

Policie Feriho v březnu obvinila ze znásilnění, v případě odsouzení mu hrozí až deset let vězení. Je totiž stíhán i pro trestný čin spáchaný na dítěti. Celý případ začal loni v květnu, kdy servery Deník N a Alarm přinesly svědectví několika žen, které uvedly, že je Feri zneužil, měl s nimi sex bez jejich souhlasu a veřejně je dehonestoval. Tehdejší poslanec obvinění odmítl, avšak přiznal, že se v některých situacích nejspíš nechoval zcela vhodně. Feri následně složil svůj poslanecký mandát a vystoupil i z TOP 09 poté, co ho k tomu strana vyzvala. „Informace o Dominiku Ferim, které se objevily v médiích, pokládáme za velmi závažné. Obvinění a jednání, které je mu připisováno, považujeme za neakceptovatelné nejenom pro veřejné činitele, ale také pro kohokoliv jiného,“ uvedla tehdy TOP 09.

Video
Video se připravuje ...

Blesk Podcast: Feriho kauza pomohla univerzitám. Studenti více hlásí sexuální obtěžování Jiří Marek, Elmer Carvalho

Fotogalerie
65 fotografií