Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Kalousek do boje o Hrad nakonec nevyrazí. Zjistil, že jeho šance na výhru je nulová

Autor: Mii - 
4. února 2022
19:02

Mohlo to být jedno z nejvýraznějších jmen nadcházejícího prezidentského klání. Bývalý ministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09) vážně uvažoval, že vyrazí do boje o Hrad, čas na rozmyšlenou si nechával do konce zimy. Ta ještě neskončila, dlouholetý poslanec ale už má jasno – kandidovat na hlavu státu nebude. Serveru Novinky.cz prozradil, že si nechal zpracovat analýzy, ze kterých mu vyšlo, že jeho šance na výhru je nulová.

Tento výsledek mu podle jeho slov přineslo rovnou několik průzkumů, nulovou šanci nevnímá jako motivační. „Nechci marnit čas, energii, a především pozornost veřejnosti nákladným zápasem o druhé až osmé místo,“ řekl serveru.

Právě šance na výhru je podle něj klíčová. I lidé by měli volit takové kandidáty, kteří mohou reálně uspět, ne jména, u kterých je předem jasno, že se ocitnou na konci seznamu, uvedl. „Zvažoval jsem to poctivě ze všech stran a počítat umím,“ vysvětloval své rozhodnutí.

Podle Novinek zatím Kalousek nemá plánu využít možnosti a kandidovat alespoň v senátních či komunálních volbách, které se také budou konat brzy, nicméně nevylučuje, že k jeho aktivnímu návratu do politiky dojde. Upozornil, že během následujících osm let se každý rok konají nějaké volby.

Na exministra navíc teď čeká jiná práce. Zasedne ve správní radě Všeobecné zdravotní pojišťovny (VZP), jeho jmenování schválila vláda. Proti nominaci se stavěli Piráti.

A kdo naopak do boje o Hrad vyrazí? Kandidaturu již oznámili miliardář Karel Janeček nebo někdejší šéfka Energetického regulačního úřadu (ERÚ) Alena Vitásková. Horkým favoritem také nadále zůstává expremiér Andrej Babiš (ANO), který se chce rozhodnout do září.

Video  Kalousek o kandidatuře na Hrad: Fackovat voliče nebudu!  - Vera Renovica, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

Vánoce 2023

 

 

 

 

 

 

jajas ( 5. února 2022 09:05 )

Nebojím že nezbude...je tady spousta samolibých a o své genialitě přes­vědče­ných­...něk­dy člověk fakt žasne nad jejich "drzostí"! Ale je fakt, že zkusit to může každý...tak ať to zkouší!

obessenalucerne ( 5. února 2022 08:46 )

Silní přežijí, to se tebe netýká.

Policak ( 4. února 2022 23:07 )

Hlavně že vy jste si zvolili moudře a proto už vás polovina sedí za pokladnami v našich supermarketech a druhá je dome jen proto, že máte zákaz vycházení.

UFO1 ( 4. února 2022 22:40 )

Prezidentská volba nebude takový masakr jako volby komunální,na vsi začíná divadlo nedůstojnost už ted
Ta hra na demokracii nějak nejde!

1917 ( 4. února 2022 21:59 )

Strašná rána pro celou republiku. Takový vysoce morální člověk se hned tak nenajde a ještě k tomu křesťan. Strašná rána pro černo***níky. Vatikán se bude modlit a přemýšlet o svatořečení ještě za jeho života.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa