Koupelna, to už zdaleka nemusí být jen keramické obklady a dlažba. Nabídka alternativních povrchů je široká, ať už je řeč o praktických stěrkách nebo speciálních barvách odolávajících vlhkosti, které můžete aplikovat na stěny, jež nepřicházejí do přímého kontaktu s vodou.

Pokud se přesto rozhodnete pro keramickou klasiku, obklady zdaleka nemusíte vybírat jen ve tvaru obdélníku či čtverce. Dnes máte na výběr z mnoha formátů, aktuálně in jsou zejména šestiúhelníky nebo rybí šupina.

Fotogalerie
38 fotografií

Stejně pestrá je škála koupelnového nábytku. Uzavřené regály i otevřené police, stoly pro umyvadla na desku, hladké povrchy i surová krása dřeva, tvary a designy pro všechny myslitelné styly. Ať už milujete retro, venkovský styl, industriál, Skandinávii nebo glamour...

Baterie, to už není jen chrom, můžete volit mezi vzhledem mosazi, mědi, niklu nebo černého laku. A to zdaleka není vše. Ať už chcete moderní nebo historizující vzhled, nabídka je opravdu široká.

Jen nazapomeňte, aby nakonec vše hezky ladilo, a pokud se rozhodnete pro mix stylů, postupujte obezřetně. V každém případě je dobré udělat si tzv. moodboard, tedy jakousi koláž zahrnující zvolené prvky a tvary (vystřižené třeba z katalogů), stejně jako barvy a materiály. Už na základě této pomůcky poznáte, zda k sobě vše sedí.