Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

5 tipů na domácí lázně u vás doma

/
  • (iStock)
    12. ledna 2022 ● 06:00

    Zařizujete nebo rekonstruujete koupelnu? Máme pro vás 5 dobrých rad, ať už bojujete s prostorem, řešíte odvětrávání, anebo jste fanoušci smart vychytávek.

    Koupelna není jen místem pro hygienu, ale je to i prostor pro relaxaci a uvolnění. Aby i u vás doma plnila koupelna tuto funkci, máme pro vás několik cenných tipů a radu odborníka, které z vaší koupelny vykouzlí domácí lázně.

  • 1.

    Kousek přírody

    Pozvat si přírodu až do koupelny? Proč ne! Ideální je vlhku odolný bambus nebo exotická dřeva a nezničitelný kámen. Ten se objevuje nejen v podobě obkladů, velkým trendem jsou také kamenná umyvadla.

  • 2.

    Pro malý prostor

    Pokud v koupelně bojujete s místem, pomocníkem vám budou různé police a úložné systémy na stěnu i do sprchy, ale také šikovné regály nad pračku, pod umyvadlo či nad toaletu. Do výšky lze vystavět i sušičku, pomocí mezikusu může stát na pračce.

  • 3.

    Zrcadlo, zrcadlo

    Posvítí, nezamlží se a hrají – moderní zrcadla mají více funkcí, než jen funkcí ukázat, jak vám to sluší. LED podsvícení oceníte při líčení, topná fólie proti mlžení ve vlhku potěší a díky Bluetooth si můžete propojit zrcadlo se svým telefonem a pustit si k ranní hygieně oblíbenou písničku nebo podcast.

  • 4.

    Koupelnový design

    Umyvadlo Yard.
    Autor: Ravak

    Když se výrobce spojí s renomovanými designéry, nevznikne jen zajímavý originál, ale výrobek s funkcí navíc. Stejně jako umyvadla Yard od dua Vrtiška & Žák nemají jen krásné oblé tvary, ale prostor mezi umyvadlem a stěnou je řešený jako praktická polička.

  • 5.

    Rada odborníka

    Podle čeho vybírat umyvadlovou či vanovou baterii, jsme se zeptali Ivy Šedivé ze společnosti Laufen CZ: „Výběr baterií do koupelny si zaslouží stejnou pozornost, jakou věnujeme koupelnové keramice. Spolu s umyvadlem nebo vanou tvoří designový celek a je proto důležité, aby se navzájem doplňovaly. Vedle vizuální stránky je stejně podstatnou složkou kvalita. Baterie jsou denně zatěžovány a musejí odolat řadě nepříznivých účinků, ať je to opotřebování, koroze a usazování vodního kamene či pravidelná údržba čisticími přípravky. Právě proto jsou při výrobě baterií Laufen používány pouze prémiové švýcarské materiály. Naše výrobky díky tomu mají dlouhou životnost a zakomponované inovativní prvky navíc snižují spotřebu vody až o 30 %. Velmi důležitou součástí baterie je kartuš (ventil). Baterie s plastovou kartuší jsou sice finančně dostupnější, ale příliš nevydrží. Jistotou je zvolit keramickou kartuš. Neusazuje se na ní vodní kámen, což zajišťuje bezproblémové používání po celá léta.“

     

    Celý článek s dalšími tipy najdete v časopise Blesk Bydlení. V lednovém čísle na vás čeká spousta skvělých rad a tipů. Třeba jak si užít zimní relax, nebo návštěva u zpěváka Sámera Issy. Časopis koupíte v každé trafice, nebo si ho můžete objednat z pohodlí vašeho domova v našem iKiosku.

     

    Video
    Video se připravuje ...

    Ochutnávka z časopisu Blesk Bydlení 01/22 Czech News Center

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 0

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Články odjinud
BAZAR
ČLÁNKY ODJINUD

Dnešní horoskopy