Panovnice Alžběta II. je z neutuchajících útoků prince Harryho (36) a Meghan Markleové (40) natolik znavená, že je nejspíše požene k soudu. Jak píše britský Daily Mail, právní tým monarchů konzultuje s odborníky difamaci neboli urážku cti, které se manželská dvojice měla opakovaně dopustit.

„Za zdmi panuje pocit, že čeho je moc, toho je příliš. Pohár trpělivosti královny a celé rodiny už přetekl,“ prozradil listu dobře obeznámený zdroj z nitra královského dvora s tím, že to vévodové tentokrát už opravdu přepískli a rodina je nehodlá dále tolerovat.

Jiskru vleklého sporu mezi monarchy a Sussexy v zámoří zažehla aktualizovaná biografie o Meghan a Harrym Hledání svobody, v níž autoři Omid Scobie a Carolyn Durandová tvrdí, že manželé nebyli překvapeni nečinností královské rodiny ve věci údajného rasismu, který naťukli v březnovém interview s Oprah Winfreyovou.

Známé moderátorce vévodové pověděli, že jeden z vysoce postavených členů rodiny údajně projevil obavy nad barvou kůže jejich tehdy nenarozeného syna Archieho (2). Meghan a Harry se proti údajně lživému úryvku ohradili a chystají biografii právně napadnout. Otázkou je, zda draví advokáti Buckinghamského paláce nebudou rychlejší.

VIDEO:Princ William a Harry

Video
Video se připravuje ...

Princ William a Harry Reuters

Fotogalerie
103 fotografií