K návratu z Aspenu, kde se onen sportovní zápas odehrál, se princ Harry vrátil soukromým dvacetimístným tryskáčem. Ten podle informací The Sun patří jeho kamarádovi Marcu Ganzimu. Cesta z Aspenu do Santa Barbary v Kalifornii mu tak trvala pouhé dvě hodiny, podle dostupných informací však za tu dobu stihl letoun vypustit až 10 tun CO2 do ovzduší.

Vzhledem k tomu, že je to jen pár měsíců, co se Harry vyjadřoval ke katastrofické změně světového klimatu, byl některými lidmi nazván pokrytcem. Světové klima se totiž stává čím dál víc skloňovaným tématem, ke kterému už se vyjádřil dokonce i princ Charles. Ten dokonce vyzval světové vědce, aby pomohli, protože jinak je podle něj s planetou zle.

Ostatně k tomuto tématu se Harry vyjádřil i v rozhovoru s Oprah Winfreyovou pro Apple TV. „S tím, jak děti v dnešní době vyrůstají, je to docela depresivní, že ano, podle toho kde žijete, vaše domovská země buď hoří, je pod vodou, nebo mizí domy nebo lesy,“ uvedl. Už dříve přitom Harry sklidil kritiku za to, že v průběhu jedenácti dnů podnikl hned čtyři lety soukromým tryskáčem.

Přitom téma klimatických změn nabylo v britské královské rodině na důležitosti. „Nyní nemáme žádnou alternativu – musíme udělat vše, co je v našich silách v krátkém čase, který nám zbývá, abychom se vyhnuli obrovské klimatické katastrofě, která již začala ukazovat svou tvář těmi nejděsivějšími způsoby,“ uvedl princ Charles pro Daily Maily.

Není tak divu, že způsob Harryho cestování vyvolal v mnoha lidech velmi silnou vlnu nevole a nepomůže mu ani fakt, že spěchal za manželkou Meghan Markleovou a jejich dvěma malými dětmi Archiem a Lilibet.

Video: Princ Harry: Rebel z královské rodiny slaví narozeniny!

Video
Video se připravuje ...

Princ Harry: Rebel z královské rodiny slaví narozeniny! Mall.tv

Fotogalerie
60 fotografií