Jana v emotivním textu na sociálních sítích přiznala, že chtěla starostku jen vystrašit a nemyslela vzkaz vážně. „Vůbec jsem nepsala že jí píchnu do břicha, ale že jí někdo může. Chtěla jsem, aby se začala zajímat o ty nešťastné lidi, kterých je mě nesmírně líto a o brigádníky, bez kterých by byla obec ještě v troskách, chodili nadření, špinaví a spálení od slunka a ona z nich udělala hospodské flákače,“ tvrdí.

Prý si pletli ubytovnu s hospodou

Řeč je o místní sportovní hale, kde přespávali ti, kdo přišli o střechu nad hlavou. Později v ní našli nocleh dobrovolníci, což byl z pohledu starostky kámen úrazu. „Jenže mezi nimi byli i takzvaní dobrovolníci. Spletli si ubytování s hospodou, rušili noční klid. Jeden z nich navíc poškodil záchody,“ vysvětlila už dříve starostka, proč obec zařízení na konci července uzavřela.

Jana B. jako očitý svědek nesouhlasí. „I za to málo co jsme jim poskytli na hale, nám děkovali, sprcha, kafe, buchta, oplatek, zelenina, voda. Byla jsem tam pět dnů v týdnu skoro celou dobu a žádný nepořádek tam nebyl, snad až poslední den,“ uvedla.

Video
Video se připravuje ...

Tornádová zkáza domova důchodců S-centrum v Hodoníně. Virtual Visit s.r.o.

Tragická smrt snachy

Žena přiznává, že zoufalství, které obec po tornádu zasáhlo, se jí dotýká více než osobně. Její nastávající snacha Pavla (†31) je totiž jednou ze šesti obětí živlu.

„Pořád ji mám před očima, co musela během toho zažít, byla tak plná života a plánů a najednou je všechno pryč. Radši bych přišla o dům jak o ni, byla strašně fajn, lepší nevěstu bysme nenašli,“ říká Jana B.

SMS chtěla vymazat

Pavlu H. (†31), autorku knih především pro děti, živel usmrtil v autě nedaleko milovaných Mikulčic. Na její počest založili její bývalí spolužáci z hodonínského gymnázia sbírku na obnovu Mikulčic - zejména hřbitova, kapličky svatého Rocha a zeleně. „Jak by určitě sama ironicky dodala: aby to tam měla hezké,“ napsali.

Jana se omluvila písemně i osobně

Nešťastnou textovku prý chtěla vymazat. „Uvědomila jsem si, že to není správné, ale pod práškama a veškerou zlobou je vám všechno jedno. Přes slzy, protože brečím pořád, když jsem sama, jsem zmáčkla odeslat místo vymazat. Všeho moc lituji, paní starostce jsem se byla osobně omluvit a napsala jí i vysvětlující dopis. Bohužel se to nedá vzít zpět a tak budu čekat na rozsudek od vás, trest a následky si ponesu po celý život, ale zoufalý člověk dělá zoufalé činy,“ popsala své rozpoložení Jana B.

Podpora na sítích 

V reakcích na sociálních sítích se jí dostalo velké podpory. „Zoufalí lidé dělají zoufalé věci, paní B. je slušná a hodná žena a v poslední době jí toho bylo hodně naloženo. Paní starostka by konečně měla začít být člověkem a vzít obžalování zpět,“ vzkázala například Stanislava.

Policie : Žena se k činu přiznala

Na případu z Mikulčic pracují hodonínští  kriminalisté se ve spolupráci s jihomoravskými kolegy. „Obviněná žena bydlící právě v této obci se při výslechu ke svému jednání doznala. Zodpovídá se z vydírání a vyhrožování s cílem působit na úřední osobu. Hrozí jí tak čtyřletý pobyt za mřížemi," řekl mluvčí Pavel Šváb.

Fotogalerie
28 fotografií