„Hlavně se to týká šimpanzí rodinky, poznáte, že mají z návratu návštěvníků radost,“ prozradila mluvčí zoo Šárka Krakovská. Šimpanzice Zuzana (47) to potvrdila, důkladně si prohlížela každého, kdo se u šimpanzího království zastavil a na mnohé diváky se i zazubila. 

K vidění byly i čerstvé přírůstky, které lidé kvůli nucené pauze ještě neviděli. Třeba zebří holčička, mláďata nandu pampového či gibbona lar. Největší shon byl kolem čtveřice smetanově zbarvených mláďat lva afrického. „Návštěvníci je naposledy spatřili, když měli několik týdnů. Mohou tak posoudit, jak se mezitím vytáhli,“ upozornila mluvčí.

Krmení nemělo chybu

 „Dcerky se radují ze všeho, co vidí. Ale krmení koziček a oveček se prý nic nevyrovná,“ usmíval se Jiří Ryba z Ostravy, jehož rodina si právě na jihu Moravy užívá dovolenou.

Zoologická zahrada v Hodoníně vznikala od roku 1973, zpočátku byly k vidění některé druhy domácích zvířat, šelem a malých opic. Status zoologické zahrady získala až v roce 1992. V současnosti chová přes 700 zvířat 197 druhů. Společně se Zoo Olomouc je v unii zahrad jediná, která chová žraloky černoploutvé. Roční návštěvnost se pohybuje mezi 110-130 tisíci příchozími.

Pomůžete po tornádu?

Hodonínská zahrada patří v Unii českých a slovenských zoo k těm nejmenším. Tornádo jí způsobilo škody v řádu milionů korun. Nyní ji můžete finančně podpořit. Více se dozvíte na oficiálních stránkách zoo. 

Video: Stopa tornáda a 25 kilometrů zkázy

Video
Video se připravuje ...

25 kilometrů zkázy: Policisté proletěli nad trasou tornáda Policie ČR