Neodbytné bzučení komára nebo nálety much dokážou letní pohodu pěkně otrávit! Se sítěmi proti hmyzu už vám ale dotěrný hmyz pít krev rozhodně nebude. „Sítě proti hmyzu představují velmi účinnou ochranu před obtížnými mouchami, komáry a vosami, ale přitom jsou velice nenápadné a na první pohled prakticky neviditelné. Základem je odolný hliníkový rámeček, díky kterému síť drží tvar a bezpečně tak přiléhá k okennímu rámu,“ uvádí Ing. Milena Tomčíková produktová manažerka značky VEKRA.

Fotogalerie
10 fotografií

Pevné okenní sítě

O ochranu před nezvanými polétavými vetřelci se postará hustá síťovina, která dobře snáší rozdíly teplot a pevně drží tvar. Navíc se dá snadno vyměnit, pokud by došlo k jejímu poškození nebo protržení. Na trhu jsou i zesílené síťoviny, které odolají i domácím mazlíčkům. Rozhodně se také nemusíte obávat, že by síť nějak narušovala vzhled vašeho domu! Barvu rámečku totiž můžete vybírat ze široké škály odstínů, nebo z vybraných dekorů. „Sítě proti hmyzu navíc představují opravdu univerzální řešení pro každý typ otvorové výplně. Existuje pevná varianta do běžných oken, otočná nebo posuvná síť pro dveře na zahradu či balkon, a dokonce i plisovaná síť, která je ideální pro velkoformátové posuvné systémy, balkony, lodžie nebo dokonce i kryté terasy,“ vypočítává odbornice.

Plisované sítě

Plisé síť se skládá do malého pouzdra k jedné straně okna jako harmonika a její spodní vodicí profil je velmi nízký, takže navíc zůstane zachovaný bezbariérový přístup. Lze využít i horizontálního posuvu a skvěle se hodí na terasy nebo pergoly. Ať už se rozhodnete pro jakýkoliv typ sítě, pořizujte jej ideálně přímo od vašeho dodavatele oken. Pak je totiž zaručena zcela ideální kompatibilita sítí proti hmyzu s okny. S tímto nenápadným, leč účinným pomocníkem si tak zkrátka budete moci užívat léto bez kompromisů. Žádná dotěrná havěť už vám při tom krev pít rozhodně nebude!

Tip redakce:

Plánujete pořídit si do oken venkovní stínění a museli jste se kvůli němu sítí proti hmyzu vzdát? Nedělejte kompromisy a raději zabijte dvě mouchy jednou ranou! „Venkovní stínění může mít síť proti hmyzu integrovanou již ve své konstrukci. Její ovládání je navíc na pohybu stínění nezávislé,“ radí Ing. Milena Tomčíková.