Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

5 znamení zvěrokruhu, která nejvíce trpí na jaře. Kdo by toto období nejraději přeskočil?

/
  • Kdo opravdu nemá rád jaro?
    Kdo opravdu nemá rád jaro? (istock.com)
    20. března 2024 ● 06:00

    Jaro je tady! Vy, kteří bezmezně milujete první poletující hmyz i klíšťata v trávě, která vám začínají domů nosit vaši domácí mazlíčci, nastavujete tvář šimrajícím slunečním paprskům, s radostí shazujete vrstvy oblečení a kocháte se rozkvetlými sněženkami, ocúny, žlutavými narcisy či petrklíči, možná nechápete, jak někdo může nemilovat jaro! Jsou ale lidé, kteří jaro přímo nesnášejí, proto právě na jaře nejvíce trpí.

    Ano, správně! Jedná se o alergiky, ale i o další ty, kteří zase nemusí všudypřítomné bláto, vysokou vlhkost ve vzduchu a rádoby milé jarní deštíky. Pro která znamení zvěrokruhu jaro není tím nejoblíbenějším ročním období a proč?

  • 1.

    Blíženci (22. 5. – 21.6.)

    Znamení zvěrokruhu
    Autor: iStock
    Blíženci bývají nestálí jako jarní počasí. Alespoň se to o nich říká, a pokud nějakého Blížence znáte, jistě tomuto rčení dáte za pravdu. Jenomže ono to jarní počasí Blížencům zase tak úplně nevyhovuje, protože mnozí z nich vyhledávají naopak stabilně teplé počasí, tak akorát, ani příliš horko, ani příliš zimu. Slunce potřebují k tomu, aby nepodléhali splínu, když už je ale moc horko, Blíženci trpí. Jaro jim vadí jednak z toho důvodu, že je všude samé bláto, často prší a počasí se rychle střídá, pak také hlavně kvůli začínajícím pylům, protože Blíženci velice trpí na nejrůznější alergie. Mají citlivé dýchací cesty a často na jaře mívají záněty průdušek.

  • 2.

    Lev (23. 7. - 22. 8.)

    Kdo bude v květnu náchylnější k hádkám podle znamení zvěrokruhu?
    Autor: iStock
    Každý Lev se velice rád vyhřívá na sluníčku. Jaro pak Lvům vadí především proto, že ještě pro ně odpovídající teplo není a probouzející se příroda Lva poněkud ruší, navíc úplně nemusí hmyz, klíšťata, první poletující včelky a čmeláky, a ani pyly, které mohou i Lvům dráždit dýchací cesty a způsobovat astma. Ze všeho nejvíce ale Lev nesnáší bláto, špínu, břečku z tajícího sněhu a nestálé vlhké počasí. Pro něj je nejžádanější počasí v době, kdy slaví své narozeniny, což znamená, že nejraději vyhledává parné léto.

  • 3.

    Panna (23. 8. - 22. 9.)

    Znamení zvěrokruhu
    Autor: iStock
    Je sice pravda, že praktické Panny si poradí za každého počasí a vždy mívají po ruce deštník, jaro je pro ně ale poněkud obtěžující a zbytečné. Nejlépe jim vyhovuje zima, anebo léto. Tak alespoň dobře vědí, co přesně čekat a jak se na takové roční období připravit. Přechodové jaro je pro ně velmi matoucí, vlhké, nestabilní a nejvíce si stěžují jak na alergie na pyly, tak také na vyšší riziko vzniku respiračních onemocnění a viróz nebo bolesti kloubů kvůli stále chladnému a vhlkému počasí. Jedinou radost jim přináší práce na zahrádce a potřeba dát ji po zimě zase do pořádku.

  • 4.

    Kozoroh (22. 12. - 20. 1.)

    Kozoroh
    Autor: iStock
    Ne každý Kozoroh miluje zimu a lyžování, ale je pravda, že spousta z nich preferuje božskou „ladovskou” zimu, z níž se „někdy” můžeme těšit v době, kdy zrovna Kozorozi slaví narozeniny. Jakmile skončí a všude je jen samá břečka z tajícího sněhu, bláto, na střídačku prší a vlastně nikdy nevíte, co si o tomto počasí myslet, je Kozoroh v diskomfortu a už se neskonale těší na léto a sluneční paprsky. Kozorozi též trpí na alergie, takže jaro je pro ně spíše utrpením, navíc chladné a vlhké počasí neprospívá jejich choulostivým kloubům a pohybovému aparátu. Takové počasí může velmi zhoršovat jejich artritidu a další onemocnění kloubů a páteře. Navíc i Kozoroh potřebuje světlo a teplo, protože mívá sklony k depresím, takže s otevřenou náručí vítá stabilní a teplé, rozkvetlé jaro, anebo příjemně teplé léto.

  • 5.

    Ryby (21. 2. - 20. 3.)

    Čtyři znamení zvěrokruhu čeká jaro plné romantiky
    Autor: iStock
    Citlivé Ryby potřebují k životu sluneční paprsky, aby nepodléhaly melancholii, ale všeho moc škodí. Právě proto, že jsou to Ryby, příliš horké a suché počasí jim škodí, proto jako jediné znamení zvířetníku milují vlhko, chlad, mlhu nebo déšť či mrholení. Na jaře, v období kdy Ryby slaví narozeniny, právě takové počasí bývá, a to bývají Ryby ve svém živlu. Ale pozdní jaro, kdy už všechno kvete, všude je plno hmyzu, pylu a začíná být pořádně teplo, to už začínají Ryby pořádně trpět, proto když slyší slovo „jaro”, bývají v pozoru, protože po něm vždy následuje léto, které Ryby mohou trávit jedině ve stínu u moře či ve vodě 24/7, to je pro ně nejkomfortnější.

Autor: Taťána Kročková

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz