Nejjednodušší řešení – interiérová roletka

Skvělé stínění poskytne interiérová roletka R-Lite, kterou snadno umístíte téměř do všech typů střešních oken. Je jen na vás, jak propustnou si zvolíte látku. Pokud ale v podkroví spíte, není od věci vsadit na plně zatemňující látku, díky které si užijete naprosté tmy, a nevyruší vás ranní paprsky. Roletka se snadno stahuje manuálně, případně tyčí, pokud je okno vysoko. Výběr látky je čistě na vás, může být nenápadná, výrazně barevná, ale třeba i vzorovaná, pokud máte v podkroví pokojíček pro děti.  

Interiérová střešní žaluzie

Pokud preferujete žaluzie, pak vsaďte na žaluzii V-Lite speciálně určenou do střešních oken. Žaluzie má oproti roletě daleko větší variabilitu, můžete ji naklápět, stahovat, vytahovat a libovolně regulovat přirozené světlo. Nedosáhnete s ní úplného zatemnění, ale i tak dosáhnete příjemné tmy - díky vodícím lištám světlo neproniká ani po stranách. Žaluzie se ovládá manuálně pomocí madla, lamely se naklápí kolečkem.

Autor: Labona

Oblíbené plissé i do podkroví

Moderní variantu, žaluzie plissé, si můžete pořídit i do střešního okna. Elegantní látku, složenou do harmoniky si můžete libovolně zvolit dle stupně světelné propustnosti, případně vsadit na dvoulátkové provedení s průsvitnou a plně zatemňovací látkou. Vyrábí se v různých barvách, takže se hodí i do dětského pokoje. A protože je opatřena povrchovou úpravou proti prachu a nečistotám, nemusíte se bát, že se ušpiní. Stahuje se ručně pomocí madla, nebo tyčí, v případě, že je okno vysoko. Stahovat ji můžete více směry.

Venkovní roleta pomůže ušetřit na energiích

Venkovní roleta Screen SKY je mezi stíněním pro střešní okna královnou. Tím, že je umístěná zvenčí, poskytuje nejlepší termoregulační efekt, takže v létě teplo nepropustí do místnosti a v zimě ho pomáhá udržet uvnitř. Skvělé vlastnosti zaručuje screenová látka, která se skládá ze skelného vlákna, potaženého vrstvou PVC. Díky tomu je okno navíc chráněné před větrem, krupobitím a dalšími rozmary počasí, které by ho mohly zničit. Zároveň utlumuje hluk. Box rolety přišroubujete do oplechování horní části rámu střešního okna.