Královny pořádku Lucie Kocman a Pavlína Štefanová z projektu O domovē dokážou vyřešit problém s úklidem jednou provždy. Jejich promyšlená řešení nevyžadují žádné stavební úpravy – využívají prostor, který je k dispozici.

Nedají dopustit na šikovné organizéry, díky nimž je možné uchovávat věci v logických souborech tak, aby byly po ruce, když jsou zapotřebí, aby nepřekážely, když se nepoužívají, a hlavně aby nový řád vyhovoval obyvatelům konkrétní domácnosti.

Ve svém videu vám prozradí své vyzkoušené tipy, jak vybírat dózy na skladování potravin, které typy se hodí na různé potraviny a jaké raději vůbec nebrat. Toto a další užitečná videa můžete zhlédnout v rámci seriálu Královny pořádku, který vysílá internetová televize Mall.tv od konce dubna každý čtvrtek. 

Vybíráme dózy

Při výběru konkrétních produktů hraje roli samozřejmě primárně kvalita provedení. Ale určitě záleží i na vzhledu. Pokud budete mít dózy ve skříních, design nehraje takovou roli. Hlavně by měl být praktický. Můžete zvolit jednoduché hranaté plastové kousky.

Plánujete-li dózy vystavit na lince nebo v otevřených policích, volte spíše kousky z keramiky, skla a kovu. Pokud máte rustikálně zařízený interiér, zvolte zdobnou keramiku či plechovky s retro motivy. Seversky laděným domácnostem zalichotí hladké keramické dózy s dřevěnými víky či jednoduché sklenice s plastovým víčkem.

Fotogalerie
25 fotografií