Proč přejít na ekologičtější čistící přípravky?

O tom, že jsou čisticí přípravky náročné pro přírodu, víme asi všichni. Je mnoho důvodů, proč přejít na zelenou vlnu. Přírodní čisticí prostředky se přirozeněji a lépe rozkládají a nezatěžují životní prostředí. K dalším důvodům se řadí i fakt, že cílem úklidu by neměla být zcela sterilizovaná domácnost bez všech (špatných, ale i dobrých) bakterií. Nebydlíme na operačních sálech a některé bakterie jsou našemu životu prospěšné. Děti by neměly vyrůstat v absolutně vydesinfikovaném prostředí, protože by měly oslabený organismus a alergie na různé patogeny, se kterými se ve sterilizované domácnosti nesetkaly.

Na trhu narazíte několik kvalitních výrobců čisticích prostředků, kteří se snaží eliminovat dopad na životní prostředí. Ekologické výrobky Larrin např. obsahují aktivní mycí složku na přírodní rostlinné bázi, jsou šetrné k čističkám odpadních vod a nemají konzervační látky. Značka českých čisticích prostředků je zároveň známá i tím, že nevyužívá zbytečnou parfemaci. Tak co, jdete na to s námi? Zazelenejte se společně s jarem a uklízejte s námi chytře a zároveň šetrně.

Zazelenejte se společně s jarem a uklízejte s námi chytře a zároveň šetrně.
Autor: Larrin

Tip: S jakou potravinou efektivně zatočíme s nečistotami?

Mezi nejúčinnější patří ocet. Ten se využívá pro odstranění pachů, plísní, má také dezinfekční účinky a navazuje na sebe tuk.