Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Záchranář Norbert (†46) pomáhal každému, kdo to potřeboval. Zabil ho covid

Autor: VaB - 
24. ledna 2021
16:57

Slovenské záchranáře postihla další tragédie. Opustil je jejich parťák Norbert. Ve 46 letech zemřel po boji s nemocí covid-19. Kolegové ho oplakávají, byl to pro ně člověk s velkým srdcem.

Norbert S. byl záchranářem, který pracoval v Kráľovském Chlmci. V těchto těžkých časech pomáhal tam, kde ho lidé zrovna potřebovali. Teprve šestačtyřicetiletý muž prohrál svůj boj s nemocí covid-19. „Noro byl člověk s velkým srdcem, starostlivý otec, manžel a syn,“ píše Slovenská komora zdravotnických záchranářů na facebooku. 

Jako záchranář pracoval Norbert dlouhých šestnáct let. „V kolektivu ho měl každý rád pro jeho dobrosrdečnost, obětavost a laskavost, byl velmi nápomocný, suprový kamarád, který ve svém slovníku neznal slovo NE!“ dodávají.

Pomoc Norbertově rodině

Komora se rozhodla, že pomůže Norbertově rodině. „Noro byl pečlivým manželem a živitelem rodiny. V této nelehké situaci jsme se rozhodli alespoň malou částí zmírnit úskalí, která rodinu čekají,“ uvedli s tím, že výtěžek ze sbírky předají rodině v únoru.

Na závěr záchranáři poděkovali za každý zachráněný život. „To dělá z obyčejných lidí skutečné hrdiny. Čest Tvé památce,“ stojí na konci. 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa