Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Školačka (†11) zemřela poté, co porazila rakovinu: Zabilo ji kolo, které odlétlo od projíždějícího vozu

Amelia Woodová (†11) zemřela při děsivé autonehodě.
 (Autor: Profimedia.cz)
Autor: shp - 
24. ledna 2021
05:14

Příběh je to tragický a smutný, že by ho nevymysleli ani hollywoodští scénáristé. Právě takový ale bohužel napsal sám život. Teprve jedenáctiletá anglická školačka Amelia Woodová porazila leukemii - zákeřnou formu rakoviny. Z drahocenného vítězství se ale neradovala dlouho. Zemřela při děsivé nehodě.

Strašlivý incident se odehrál 6. března 2018. Nyní byly bolavé rány znovu otevřeny, protože 20. ledna letošního roku u soudu o nehodě promluvil koroner, když četl svou zprávu. Školačka byla v osudný den letecky dopravena do nemocnice, kde jí už lékaři nedokázali pomoci.

Zbytečná smrt

Zranění po neuvěřitelné autonehodě byla moc vážná a Amelia je neměla šanci přežít. Koroner Paul Smith podle svého zkoumání usoudil, že smrt dívky byla „tragická, zbytečná a šlo jí předejít.“ Tak to uvedl podle portálu Daily Star. Statečná dívenka porazila leukemii, ale neštěstí čekalo hned za rohem.

Když čekala na školní autobus, stalo se neštěstí, které nemohl nikdo předvídat. Srazilo ji kolo odpadlé od projíždějícího vozu. Ten měl navíc rozbité brzdy. U soudu zaznělo, že za smrt školačky může technický stav vozu a šlo o nehodu.

Zdrcená maminka

„Jsme velmi zklamaní, že to trvalo tři roky, než jsme se dostali sem. Amelia šla do školy jako jakékoliv jiné dítě. A nikdo dosud nebyl potrestán. Naše životy se změnily navždy,“ uvedla pro web nešťastná matka holčičky Haley Hodsonová. Orgány její dcerky zachránily po transplantaci život třem dětem, ale spravedlnosti se zatím nedočkala.

Krimi případ z Česka: Smrt stopařek

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání