Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Judita (17) obžalovaná z vraždy Tomáše (†16): Bude ji hájit bývalý ministr!

Autor: jel - 
31. května 2020
05:13

Případ, který před rokem otřásl celým Slovenskem. Tehdy šestnáctiletá Judita měla ubodat svého kamaráda, stejně starého Tomáše, a to opravdu brutálním způsobem. Školačka se nyní opět ocitla u soudu. Navíc ji nově bude zastupovat mediálně známý právník a politik Daniel Lipšic, který zastupuje například rodinu zavražděného novináře Jána Kuciaka.

Nejprve se objevila verze, podle které falešný odečtář plynu zavraždil Tomáše, který bránil Juditu. Brzy se však ukázalo, že pravda je někde jinde. Vražedkyní je podle obžaloby právě mladíkova nejlepší kamarádka Judita. 

„Za svoji praxi jsem se sice s podobným případem potkal, ale ne s až tak brutálním,“ uvedl pro Nový Čas ostřílený lékař Ján Remšík, který v únoru svědčil u tohoto případu. Mladík byl totiž bodnut jednadvacetkrát a mladá studentka ho měla navíc napadnout zezadu ve chvíli, kdy si obouval boty.

Nyní se Judita objevila před soudem znovu, soud však z projednávání případu již dříve vyloučil veřejnost. Podle informací TV Markíza se však u soudu četly výpovědi kamarádů a známých a Judita i nadále zůstává ve vazbě. Další soudní stání je naplánováno na 26. června a vypovídat by měli znalci z různých oblastí.

Novinkou v případu je, že údajnou vražedkyni bude nyní zastupovat politik a právník Daniel Lipšic, který zastupuje například rodinu zavražděného novináře Jána Kuciaka.Podle posledních informací měl být navíc Lipšic také nežádoucí osobou určenou k zavraždění. Obhajoval také chlapce, který zavraždil tyranského otce, nebo právničku Měšencovou, která byla souzena za to, že se stala agentkou.

„Oslovili mě rodiče klientky před zhruba měsícem. Mým cílem je vést obhajobu, která bude zákonná a korektní vůči soudu, i vůči ostatním stranám tak, aby byl soudní proces tohoto tragického případu spravedlivý,“ uvedl renomovaný právník pro Plus JEDEN DEŇ.

Ján Zuzčák ( 31. května 2020 13:59 )

Nie su to ziadni Cigani. Vrahyna je z bohatej bielej, rozvedenej rodiny, ktora si moze dovolit zaplatit aj sluzby prominentneho pravnika

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání