Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Prokurátorka si svého synka po porodu ani nepochovala: Zabil ji koronavirus!

Autor: jel - 
6. ledna 2021
12:54

Missourská prokurátorka JoEllen Engelbartová (†32) čekala své první miminko, zemřela bohužel dříve, než si děťátko vůbec stihla pochovat. V prosinci se nakazila koronavirem, kterému čtyři dny po předčasném porodu podlehla. Děťátko je naštěstí v pořádku.

Smutný příběh začal krátce před vánočními svátky v americkém státě Missouri. Dvaatřicetiletá prokurátorka a její manžel Matt se velmi těšili na svého prvního potomka. 23. prosince byla však paní Engelbartová hospitalizována v nemocnici, protože byla pozitivně testována na koronavirus. „Od rodiny jsme slyšeli, že kvůli astmatu a dalším komplikacím měla těžký průběh nemoci,“ napsala její teta Mary Rupertová serveru The Wyandotte Daily.

Bohužel došlo k nejhoršímu a maminka zákeřnému viru podlehla jenom pouhé čtyři dny poté, co předčasně porodila syna Rosse. Podle kamarádky Kelly Collinsonové si svého chlapečka před smrtí nemohla ani pochovat. Ten se narodil o tři měsíce dříve a proto je nyní v inkubátoru, podle rodiny je však zdravý a daří se mu dobře. „Byla typ člověka, kterého v životě nelze nahradit. Přestože tu pro svého syna nemůže být, další lidé v jeho životě se budou snažit, aby chlapec věděl, jaká byla,“ řekla Kelly.

„Byla opravdu tvrdá, ale vždy šla do stíhání ze správných důvodů. Byla zároveň milá a laskavá a opravdu chtěla ostatním pomoci. Virus si vzal skvělého člověka,“ řekla o zesnulé státní zástupce Jean Peters Bakerová. Zároveň vznikla pro rodinu sbírka na stránce GoFundMe, protože se chlapeček narodil o tři měsíce dříve rodině se zvyšují účty za lékařskou péči. Lidé už pro děťátko vybrali v přepočtu téměř 250 tisíc korun.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi