Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Ovčáci živořili ve výkalech u umírali hlady. Pět psů uhynulo, další bojují o život

Video se připravuje ...
Autor: Jana Ulrichová, Kateřina Lang - 
11. ledna 2021
17:15

K peklu na zemi přirovnali zvířecí záchranáři chov německých ovčáků v Malešicích na Plzeňsku, jejichž majitelka skončila v nemocnici a o zvířata se nikdo nestaral. Psi, všichni s průkazy původu, tam žili ve vlastních výkalech, byli hladoví, nemocní, pokousaní, měli otevřené rány na těle. Několik jich tam leželo mrtvých.

Záchranáře prostředí, ve kterém čistokrevná zvířata živořila a umírala, šokovalo. Na místě našli 26 psů, 21 jich přežilo. Do dočasných domovů a útulků je převáželi dva dny. Všichni byli podvyživení, nesocializovaní, s různě starými ranami po tělech. Žili ve vlastních výkalech, nánosech bahna, v kotcích nebo na dvoře.

Zubožená zvířata budou potřebovat hodně péče a někteří i nákladnou léčbu Zubožená zvířata budou potřebovat hodně péče a někteří i nákladnou léčbu | facebook

Umírali hlady

Psi, které tam našli už mrtvé, zemřeli zřejmě hlady. „Jedna fenka se pravděpodobně při pokusu o útěk hlavou zaklínila v konstrukci kotce a oběsila se nebo si zlomila vaz. Jak dlouho tam visela, nikdo neví. Jeden pes zemřel po převozu na veterinu, po těle měl hnijící tržné rány, obrovské nekrózy zadní části těla, absolutně neskutečná nijak neřešená poranění, ze kterých visely cáry hnijící kůže a masa,“ popsala Dita Pulmannová, zakladatelka spolku Dočasky De De, v jejichž péči skončili tři psi včetně nejzuboženější fenky Zairy. Ostatní zvířata si rozebraly další záchranné spolky a útulky.

Nákladná péče

Majitelka všechny přeživsí psy darovala. Jakmile se zotaví, budou tedy k adopci. To ale ještě nějaký čas potrvá, protože zvířata budou potřebovat hodně péče a někteří i nákladnou léčbu. Na sociálních sítích už kvůli nim organizují dobrovolníci sbírku pod názvem Plyšáci z Malešic – materiální a finanční pomoc, kde se zájemci dočtou jak a čím pomoci.

Zubožená zvířata budou potřebovat hodně péče a někteří i nákladnou léčbu Zubožená zvířata budou potřebovat hodně péče a někteří i nákladnou léčbu | facebook

Podezřelá z týrání

Otřesný případ nezvládnutého chovu už řeší i kriminalisté, kteří na místě udělali domovní prohlídku. Majitelku, která je stále hospitalizovaná, ale dosud nevyslechli. „Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů týrání zvířat a zanedbání péče o zvíře z nedbalosti,“ potvrdila policejní mluvčí Michaela Raindlová s tím, že nyní čekají na znalecké posudky.

hejpockej ( 18. února 2021 22:13 )

ta osoba je zruda, a nechapu proc vubec existuje. Vsak k cemu je spolecnosti takovy clovek? Jediny co po ni zbyde je zlo, bolest, a hnus. Doufam, ze v ty nemocnici bude pesonal vedet s kym ma tu cest, a podle toho se k ni chovat, protoze zruda si soucit ani pomoc nezaslouzi a bude lepsi kdyz chcipne.

Speibl ( 13. ledna 2021 18:10 )

Autor článku je z Prahy? Od teď začínám Praze říkat PRAŽA.

Ramita ( 12. ledna 2021 23:43 )

To co jsem viděla na těchto stránkách https://www.krimi-plzen.cz/a/psi/ fakt hrůza a děs.
Žádnou péči v nemocnici, zavřít jí do klece někde ve sklepě, zahodit klíč a nechat jí tam!!!
Tohle se jí vrátí i s úrokem!!! Karma jí dostane!
Kde se v těch bestií bere tolik zla vůči zvířatům?

Ramita ( 12. ledna 2021 23:34 )

Tak, když věděla, že je v nemocnici to nemohla kontaktovat policii nebo nějaký útulek, aby se o ně postarali. Nechat ta ubohá zvířata bez jídla, vody!!! Ona v nemocnici dostávala veškerou péči a psi zatím bojovali o životy. Je to dospělá ženská, má snad mozek, tak měla myslet!!! Měla by zažít ty samé podmínky, jako ty pejsci. Udělit jí zákaz chovat jakákoliv zvířata a to na doživotí!!! Svěřte jí děti, jak by asi dopadli?

verka1 ( 12. ledna 2021 20:54 )

Měly čipy? Ne!? Týrání pejsků...bestie za týrání do vězení!!

Zobrazit celou diskusi