Ať už se v zimě staráte o údržbu chodníku před svou provozovnou, pěšinek kolem rodinného domu, příjezdové cesty nebo schodů před vchodem, můžete si pro jejich údržbu vybrat Zimní posyp Liapor (dříve Ekogrit), který se pyšní známkou „Ekologicky šetrný výrobek“.  Je to 100% přírodní produkt, který vzniká drcením lehkého keramického kameniva Liapor. Neobsahuje tak žádné chemické přísady.

Ekologický posyp bez chemických příměsí
Autor: Lias Vintířov

Určen pro všechny typy komunikací

Zimní posyp Liapor je možné aplikovat na všechny typy komunikací včetně míst, kde není povoleno používat chemické posypy - v blízkosti vodních zdrojů, v parcích, lázeňských územích, CHKO apod.  Neškodí rostlinám, zvířatům, botám ani karosériím aut. Je určen nejen pro silničáře, ale také běžným domácnostem, bytovým družstvům, motoristům a všem zákazníkům, pro které je ekologie morální zodpovědností k životnímu prostředí.

Autor: Lias Vintířov

Rychlá záchrana do auta

V šikovném 10litrovém balení, které se skvěle hodí do kufru auta, ho ocení také motoristé. Toto zdánlivě malé množství posypu vystačí až na 200 m2 plochy a v zimě funguje jako rychlá záchrana při podkluzování kol.

Účinnější než jiné posypy

Zimní posyp Liapor má ale mnohem více výhod, než „jen“ šetrnost k přírodě. Na rozdíl od posypové soli, která přestává účinkovat při teplotách kolem -7°C je posyp od Liaporu efektivní až do -15°C. V porovnání s běžným štěrkovým posypem je mnohem lehčí, po zimě se snadno uklízí a neucpává kanalizace.

Autor: Lias Vintířov

A jaké jsou další přednosti?

  • Je až 3,5x vydatnější, než konkurenční posypy (10 l stačí až na 200m2).
  • Snižuje náklady na zimní údržbu i následný jarní úklid.         
  • Neucpává a nevydírá kanalizační systémy. Zametený zbytkový materiál lze nanést na záhony a zelené plochy, kde tento přírodní porézní materiál kypří půdu a zlepšuje provzdušňování kořenových systémů rostlin.
  • Je zdravotně nezávadný.
  • Je recyklovatelný.
  • Pokud ošetřené plochy roztají v poledním slunci, vzlíná na povrch. Při opětovném mrazu zůstává na povrchu a není potřeba jej tak často dosypávat.
  • Nepoškozuje ošetřované plochy jako běžné štěrky.
  • Při skladování pod širým nebem nemá sklon k vytváření zmrzlých hrudek ani v delším časovém období.
  • Je vhodný pro ruční i strojový posyp.  

Autor: Lias Vintířov

Nákup zimního posypu

Pro domácnosti a motoristy je dodáván v praktickém balení 10l a 50l, které najdete v široké obchodní síti nebo on-line na obchod.liapor.cz.

Pro velkoodběratele nabízí výrobce Lias Vintířov balení po 1000 l nebo volně ložený materiál, který lze dodat v objemu až 60 m3 just in time.

Pro více informací navštivte web www.zimniposyp.cz.