Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Desítky psů v klecích a ohrádkách: Policie rozprášila množírnu, v domě byly i drogy

Video se připravuje ...
Autor: Jana Ulrichová, Kateřina Lang - 
11. ledna 2021
10:09

Desítky psů malých plemen množila žena (51) v domě na Novobydžovsku. Jorkšíry a čivavy tam držela v klecích a ohrádkách. Jedenáct z nich jí policisté odebrali. Podezírají ji z chovu zvířat v nevhodných podmínkách. V jejím domě navíc našli i pěstírnu konopí.

Policisté podezřelý chov, na který je upozornili inspektoři Krajské veterinární správy, prověřovali několik měsíců. „V domě nalezli desítky psů rasy jorkšírský teriér a čivava. Psi byli chováni většinou v klecích či ohrádkách,“ uvedla policejní mluvčí Eliška Majerová.

Takhle to v množírně vypadalo Takhle to v množírně vypadalo | PČR

Skončili v útulku

Pracovníci Krajské veterinární správy pak na místě psy prohlédli. Jedenáct z nich bylo v takovém zdravotním stavu, že navrhli jejich odebrání do předběžné péče a umístění do útulku.

Našli i konopí

„Se souhlasem státního zástupce provedli policisté v domě domovní prohlídky, při kterých zajišťovali potřebné podklady pro trestní řízení. Během domovních prohlídek nalezli na půdě domu také přes sedmdesát rostlin konopí a vybavení určené pro jeho pěstování.  I tento nečekaný nález se tak stal předmětem dalšího vyšetřování,“ dodala policejní mluvčí.

Takhle to v množírně vypadalo Takhle to v množírně vypadalo | PČR

Hrozí jí vězení

Žena je podezřelá z chovu zvířat v nevhodných podmínkách, což je novinka v trestním zákoně, podle které lze postihovat množírny. V případě prokázání viny jí za to hrozí až dvouleté vězení. Se svým přítelem (32) podezřelá i z pokusu nedovolené výroby a držení drog, za což jim v případě uznání viny hrozí až pět let vězení.

Ramita ( 12. ledna 2021 23:55 )

Ano sebrat všechny pejsky, doživotní zákaz chovu!!! Zavřít jí až zčerná a dát jí ty samé podmínky jako ona dala těm pejskům, malou klec, vodu možná a podložky místo toalety a ať si tam ta mrcha pěkně vegetí!
Přísné tresty a velké pokuty a nemazlit se s nimi, v těchto případech nic jiného nezabere!!!

Zobrazit celou diskusi