Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Šílené fronty v Tatrách: Turisté vzali útokem stezky, mačkají se jak sardinky

Autor: sova - 
29. července 2020
17:48

Vysoké Tatry zažívají v době mírného uvolnění opatření během koronavirové pandemie mimořádný nával tisíců turistů. Lidé z okolních zemí včetně Česka se do Tater vydávají v masových počtech, což má za následek – jakkoli to zní ve spojitosti s horami úsměvně – dopravní komplikace. Dokazuje to i video ze sociálních sítí.

Na záběrech, které pořídil polský turista, je vidět dlouhá a početná fronta na horu Rysy nejvyšší bod Polska, který leží na hranici se Slovenskem. Situace je velmi podobná i na horské stezce u Štrbského nebo Popradského Plesa.

Video tak v mnohém připomíná pohled na fronty vybavením ověšených horolezců na hřebeni Mount Everestu, kteří se v květnu minulého roku chtěli dostat na vrchol nejvyšší hory světa.

Slovenská média popisují potíže lidí, kteří v okolí hledají volné parkovací místo. „Pokud si chcete vychutnat klid, doporučujeme vyrazit brzy ráno. Už okolo deváté hodiny máte problém zaparkovat prakticky kdekoliv,“ píše slovenský list SME.

Hotely ve švech ale nepraskají

„S příjezdem vlaku na zastávku Popradské Pleso se z něj okamžitě vyrojí desítky lidí,“ pokračuje v popisu deník. Kromě tisíců Čechů a Slováků se mezi turisty často objevují také Litevci, Poláci nebo Němci. Nejčastější skupinkou jsou rodiny s dětmi, výjimkou rozhodně nejsou ani cyklisté na elektrokolech.

Řada Slováků tráví – podobně jako Češi – letošní dovolenou doma, proto jsou tamní turistické cíle nejvytíženější hlavně přes víkend. Často své rozhodnutí, kde trávit volno, nechávají na poslední chvíli. Tomu odpovídají i neobsazené ubytovací kapacity hotelů v okolí.

Zajímá vás aktuální situace na Slovensku? Podívejte se na živý stream z Lomnického štítu:

Uivatel_5417844 ( 30. července 2020 11:42 )

Stádo vypatlaných tupých hlav a voliči ANO a kdejaké zlodějské žumpy z vlády.

offline ( 29. července 2020 21:04 )

To není tak špatné. Když budou tisíce lidí stát celý den ve frontě, nemůžou škodit svou přítomností jinde. Lidí je moc. Nešuk at!

offline ( 29. července 2020 21:02 )

Idiot je každý, kdo má více než jedno dítě. Tady nebo v Africe.

ahojky ( 29. července 2020 19:42 )

A kam chodí čurat a tak? Fuj...

PavelSki ( 29. července 2020 19:40 )

Je to dle fotky, videa, fronta na řetězy, které jsou pod chatou Pod Rysami.

Chce to vyrážet v 5 ráno vyrážet a máš klid a požitek z ranního výšlapu.

Zobrazit celou diskusi