Pražský projekt od nejslavnější architektky světa Zahy Hadid, který by měl vyrůst na pozemcích v okolí Masarykova nádraží, nevzbudil u veřejnosti příliš nadšené reakce. To mrakodrap One Thousand Museum stejné autorky se stal dominantou centra Miami a byty v něm patří k těm nejmódnějším, nejžádanějším a nejluxusnějším. A přesně proto si jeden z nich musel pořídit i populární trendy pár Victoria a David Backhamovi.

Jde o mezonet v posledním 62. patře mrakodrapu s pěti ložnicemi, sedmi koupelnami, soukromým bazénem a heliportem. Tohle hnízdečko v oblacích o výměře přes tisíc metrů čtverečních stálo neuvěřitelných 24 milionů dolarů a nejezdí se sem běžně autem, majitelé se totiž domů dopravují vrtulníkem. Prosklené stěny z obývacího pokoje i od bazénu či z koupelny poskytují dechberoucí výhledy na město a na oceán.

Neuvěřitelná organická architektura Zahy Hadid se navíc projevila také v interiéru. Třeba takové schodiště, či opěrný systém, který musí v této oblasti odolat i hurikánům, jsou samostatnými uměleckými díly. Bývalý anglický záložník David Backham (45) a „Posh Spice“ Victoria (46) jsou spolu už přes dvacet let. Po rozpadu dívčí skupiny Spice Girls se Victoria proslavila jako módní návrhářka a trendsetterka.

Společně se hvězdná dvojice věnuje svým čtyřem potomkům (21, 17, 15 a 8), charitě a jedním z jejich koníčků je i nákup nemovitostí. V USA a Velké Británii vlastní reality v celkové hodnotě 63 milionů dolarů, ale tento byt je z nich každopádně nejvýjimečnější.

Zajímá vás, jak vypadá terasa na střeše ve výšce 215 metrů, kde se Backhamovi scházejí s přáteli a s obchodními partnery? Nebo spíš Victoriina futuristická kuchyň, ve které není na první pohled vidět ani jediný spotřebič? Či koupelna se solitérní vanou a výhledem na okolní mrakodrapy?

To a další zajímavosti najdete v červnovém čísle Blesku Bydlení, které je od 20. května na novinových stáncích. Nebo si ho můžete pohodlně objednat z domova v tištěné či elektronické verzi v našem iKiosku.

Titulní strana červnového vydání časopisu Blesk Bydlení
Autor: archiv Blesk Bydlení

Fotogalerie
34 fotografií