Klienti, mladí manželé, se na architekty obrátili s přáním vytvořit nový moderní styl v rámci stávajících omezení zakřivených stěn, stropů, podlah, příček, vodovodních a elektrických systémů. 

Po zbourání všech nepodstatných struktur architektům zůstala dispozici velká světlá místnost. Vešla se do ní otevřená kuchyně a jídelní kout, spací část je od společenské zóny pocitově oddělená chodbou a skleněnými dveřmi v kovovém rámu.

V obývacím pokoji byla obnovena původní dřevěná podlaha i stropní omítky. Unikátní černo-zlatá kuchyň rámuje vstupní prostor, zatímco modrý průchod spojuje podlahy, stěny, stropy, skříně, dveře a police.

Červená výmalba v ložnici s řadou zrcadel působí jako čelo postele a zároveň prostor opticky zvětšuje. 

Fotogalerie
16 fotografií

Rádi byste svojí mamince udělali na Den matek radost zajímavým, netradičním a přitom praktickým dárkem, který ji bude těšit opravdu dlouho? Doporučujeme předplatné oblíbeného časopisu Blesk Bydlení, kde bude každý měsíc nacházet inspiraci k zútulnění svého domova, tipy na to, jak si vlastnoručně vyrobit originální dekorace a praktické rady, jak si usnadnit starost o dům i zahradu. Zároveň jeho prostřednictvím může pravidelně nakouknout na návštěvu k českým i zahraničním osobnostem. K předplatnému pro ni navíc získáte praktický zdravotní polštář jako dárek. Předplatné koupíte na www.ikiosek.cz/bleskbydleni.

Titulní strana magazínu Blesk Bydlení za měsíc květen
Autor: archiv Blesk Bydlení