Projekt Chapel on the Hill (v překladu kaple na kopci) je zajímavý hned z několika důvodů. Původně sakrální budova si zachovává historický exteriér a interiér byl transformován do moderního domova. 

Kaple byla před rekonstrukcí několik let nepoužívaná a celkově v zoufalém stavu. Cílem proměny bylo oživit strukturu a umožnit obyvatelům ocenit místní krajinu a jedinečnou architekturu.

Ruina kaple se proměnila v krásný domov s atmosférou starých časů
Autor: Chris Humphrey

Prvním krokem bylo opravit poškozenou střechu a  osadit okna a dveře, aby se zabránilo dalšímu poškození vodou. Postupně došlo k instalaci služeb a vybudování lokální čističky odpadních vod.

Majitelé požadovali tři pokoje pro hosty, koupelnu, kuchyň s jídelním koutem a obývací pokoj. Architekti se proto rozhodli ušetřit místo a navrhli pro ložnice mezipatro. Přízemí obsahuje zbytek společenských místností spolu s čtvrtou ložnicí.

Architekti dávali velký pozor na to, aby nenarušili původní gotická klenutá okna. Byly nainstalovány nové okenní tabule a žaluzie, aby odpovídaly historickým detailům kaple.

Interiér domu je rustikálně moderní a uchovává si tak historické kouzlo kaple. Kuchyň a jídelna jsou zaplaveny světlem z klenutých oken a světlíků. Původní krovy byly zachovány v původní podobě. 

Fotogalerie
24 fotografií