Přestože byla rekonstrukce velkého prostoru náročná a manželé si při ní prožili náročné momenty nejen s řemeslníky, vše nakonec dobře dopadlo.

„Naštěstí, i když jsme v mnoha věcech rozdílní, máme s mužem stejné názory, co se týká bydlení a zařizování interiéru,“ usmívá se Karla. Vzhledem k tomu, že již prošli několikerým stěhováním a opakovaným zařizováním bytů, utvrdili se v názoru, že jim nejvíce vyhovují čisté bílé linie zkombinované s rustikálním stylem.

Byt Karly Mráčkové zdobí bílé linie a rustikální styl.
Autor: archiv Blesk Bydlení

A vzhledem k tomu, že je Karlin byt v domě více než sto let starém, nechtěla funkcionalismus. „Zalíbil se mi i styl bytu a domu z počátku minulého století, který měl i pokoj pro služku, byl velice pohodlný a dýchal nostalgií. Tehdy byly byty velice komfortní, nechyběly v nich dobové vymoženosti jako třeba rozlehlé haly a podlahové topení v koupelnách,“ líčí Karla.

S manželem se rozhodli zachovat rustikální styl v obývacím pokoji a v kuchyni. Obývák je zařízený zcela jednoduše, jen dvěma příjemnými pohovkami a minimem nábytku. Ten nechali manželé vyrobit na zakázku.

„Chtěla jsem po celé délce stěny velkou, rustikální knihovnu a hledala několik let, ale nikde se nic, co by bylo podobného mé představě, neprodávalo. Takže jsme se domluvili s truhlářem, že nám vytvoří knihovnu podle našeho přání.“

Byt Karly Mráčkové zdobí bílé linie a rustikální styl.
Autor: archiv Blesk Bydlení

A podobně stylově je zařízená také kuchyně, kde převládají kvalitní materiály a jednoduchost. Ta bytu vládne také, co se týká barev. Převládají zde především bílá a krémová, na jejichž podkladě se krásně odrážejí všechny ostatní akcenty, vše pak sjednocuje čistá parketová podlaha.

Do svého bytu se Karla po všech peripetiích zamilovala. „Zpočátku pro mě bylo těžké sžít se se zdejší čtvrtí, zvykala jsem si na ni tři roky,“ vysvětluje Karla.

„Bylo to trochu náročné, zatím jsme byli s každým dítětem v jiném bytě, teď nakonec už ve třetím. Nejdříve jsme bydleli ve 2 + 1, následně ve 3 + 1 a teď jsme se konečně přestěhovali do 4 + 1.“

Byt Karly Mráčkové zdobí bílé linie a rustikální styl.
Autor: archiv Blesk Bydlení

Dominantou současného Karlina bydlení je čtvrť, odkud pochází její manžel a kde ona sama od devíti let vyrůstala. Jenže původní sídliště, kde dříve žila, milovala pro množství hřišť, čistotu i zeleň a také kvůli kamarádům.

Až později si začala uvědomovat výhody bydlení ve zdejší staré pražské zástavbě – oceňuje klid a zároveň blízkost do centra i do zeleně nedalekých Letenských sadů nebo Stromovky. „Začala jsem to tady milovat.“

TIP NA VIDEO: Podívejte se, jak bydlí Hanka Kynychová.

Video
Video se připravuje ...

 Videohub

Fotogalerie
23 fotografií